XS
SM
MD
LG

Karatisti počinju sa nastupom na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju

Karatisti iz tri kluba Republike Srpske koji se takmiče u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine počinju svoj nastup na Svjetskom prvenstvu za seniore u Dubaiju.

Petorku čine tri člana Karate kluba Energija, Pavle Dujaković (-60kg), Paola Kostić ( -55kg) i Dejan Janjić (borbe ekipno), Marina Kurteš iz Karate kluba Slavija (-61kg) i Isidora Borovčanin iz Karate kluba Glasinac (kate).

Pavle Dujaković za prvog protivnika ima reprezentativca Bangladeša, Almina Islama. Pobjednik tog meča ide na boljeg iz duela Šote Učina iz Japana i Mićela Kalinija iz San Marina.

Paola Kostić će na početku Svjetskog prvenstva raditi protiv Ivete Ivanove Čavdarove sa Islanda. Bolja iz tog meča ide na pobjednicu duela Kamerunke Lee Kler Nane Nukele i Luize Marije Muziniece iz Letonije.

Reprezentacija BiH u borbama, čiji je dio Dejan Janjić, u prvom kolu radi protiv selekcije Kazahstana, a pobjednik tog duela ide na Maroko.

Marina Kurteš će prvu borbu raditi protiv Merve Coban iz Turske, a bolja iz tog meča ide na bolju iz duela Kanađnke, Haje Jume i Čileanke, Barbe Huikuiman. 

Isidora Borovčanin je u katama u liniji žrijeba sa Manal Alzaid (Saudijska Arabija), Eliza Gavel (Poljska), Kamilia Manal Hađ Said (Alžir), Prijanka Rami (Indija), Mihaela Diana Turku (Rumunija) i Grejs Seung Lau Mo (Hong Kong)