XS
SM
MD
LG

Crvena zvijezda zadovoljna polusezonom

Na svojoj Fejsbuk sztranici Ženski odbojkaški klub Crvena zvijezda objavila je rezime prvog diječla sezone. Prenoismo ga u potpunosti:

Prethodnog vikenda je odigrano 12.kolo Premijer lige i slijedi nam pauza od mjesec dana.

Naša ekipa je trenutno na 9.om mjestu, sa dva boda zaostatka u odnosu na ekipu Igmana, koji je u zoni opstanka.

Nakon svih problema sa kojima smo se susreli tokom prvog dijela, situacija na tabeli i nije tako loša. Nismo htjeli da tokom prvenstva pričamo o problemima, već smo tražili način da ih prevaziđemo i nastavimo da se borimo.

Najveći problem u igračkom smislu je ozbiljna povreda Marijane Savić na prvoj pripremnoj utakmici, čiji nedostatak se osjetio u svim utakmicama.

Problem sa opremom za dvoranu u Šamcu se razvukao do devetog  kola, što je mnogo otežalo trenažni proces i odigravanja utakmica kada smo domaćini.

Zahvalni smo svima koji su prepoznali naš rad i napore koje činimo da klub bez problema funkcioniše i da posluje bez stvaranja dugova. Posebno treba istaći podršku Opštine Šamac, koja nam je i generalni sponzor.

Klub je u periodu igranja Premijer lige, uporedo sa kadetkinjama igrao Drugu ligu, sa pionirkama, Pionirsku ligu i u Crkvini otvorio četvrtu školu odbojke našeg kluba. Broj djece u našim školama odbojke raste iz dana u dan i upis je stalan.

Ponosni smo pune tribine u šamačkoj dvorani i podršku koju imamo i koja je iz dana u dan sve brojnija.

Ponosimo se na naše igračice koje brane boje drugih klubova (poslednjih 6 mjeseci dali smo 8 ispisnica) , ali i na igračice koje su došle u naš klub i od prvog treninga se osjetile kao da su sa nama nekoliko godina.

Čast nam je da smo prvi sportski kolektiv koji je sa Opštine Šamac igrao Premijer ligu i prvi klub čija se prvenstvena utakmica mogla gledati putem javnog  servisa (BHT1)

Zagovaramo i njegujemo korektne odnose sa klubovima u okruženju i šire, a to smo ove sezone prenijeli i na nivo Premijer lige.

Svoju šansu za opstanak ćemo tražiti isključivo na terenu, tako što ćemo se još bolje i ozbiljnije spremiti. Ako uspijemo, sigurni smo da ćemo sledećih sezona biti stabilan premijerligaš, jer iskustvo iz ove sezone bi nam puno značilo.

Naše kadetkinje i pionirke za vikend putuju na Novogodišnji turnir u Novi Sad, a po povratku nastavljaju svoje prvenstvo zajedno sa juniorkama.


Goražde 3 : 1 Sloboda
Orašje 1 : 3 Jahorina
BL Volley 1 : 3 Gacko
Crvena zvijezda 3 : 0 Igman
Mostar 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bimal-Jedinstvo 12 12 0 35
2 Gacko 12 11 1 33
3 BL Volley 12 9 3 26
4 Jahorina 12 6 6 21
5 Goražde 12 7 5 20
6 Sloboda 12 6 6 16
7 Mostar 12 5 7 14
8 Igman 12 2 10 8
9 Crvena zvijezda 12 2 10 6
10 Orašje 12 0 12 1