XS
SM
MD
LG

FA kup: Sautempton i Everton prošli u produžetku, ubjedljiv Čelsi

Foto: FA Cup

Fudbaleri Sautemptona plasirali su se u četvrtu rundu FA kupa. Oni su savladali Svonsi sa 3-2 u gostima i to nakon produžetka.

Golom Redmonda Sautempton je poveo sa 1-0. U 30. minuti, Valeri je dobio crveni pa su gosti ostali sa desetoricom. Golom Piroa, Svonsi je došao do izjednačenja. Meč je otišao u produžetke. Oni su počeli idealno za domaće jer su autogolom Bednareka došli do preokreta. Međutim, golovima Elijunusija i Longa, Sautempton je napravio preokret te je na kraju slavio sa 3-2.

Istim rezultatom Everton je savladao Hala u gostima i takođe nakon produžetka. Smit je donio vodstvo ''Tigrovima'' a golovima Greja i Gomeša, Everton je napravio preokret. U nastavku, Longmen je donio produžetke Halu. Ipk, Everton je golom Tausenda opravdao ulogu favorita.

Čelsi je bio ubjedljiv te je savladao Česterfild sa 5-1. Golovima Vernera, Hadson-Odoija, Lukakuka i Kristijansena, Čelsi je imao 4-0 na poluvremenu. U nastavku, Ziješ iz penala je pogoio za 5-0. Česterfild je uspio postići počasni gol a strijelac je bio Asante.