XS
SM
MD
LG

Najava prve runde plej ofa

Foto: NFL

Regularni dio NFL-a je iza nas i sada kreće plej of. U prvoj rundi slobodni su Tenesi i Grin Bej a ostali će se boriti za mjesto u polufinalu konferencija.

KANZAS vs PITSBURG

Duel Čifsa i Stilersa na programu je u noći sa nedelje na ponedeljak u 02:15h. Čifs u ovaj meč ulaze kao veliki favoriti. Mahoms i drugovi loše su ušli u sezonu i bilo je i poraza ali i par mečeva gdje su uz dosta sreće dolazili do trijumfa. Kasnije su uhvatili dobar ritam ali su u završnici sezone ostali bez prvog mjesta u AFC konferenciji. Stilersi su imali tešku sezonu. uzdali su se u dvije stvari, odbranu i ''Big Bena'' Rotlisbergera. Na kraju su kroz dramatičan meč i produžetak savladali Baltimor te su tako ušli u plej of. Što se tiče samog meča, Kanzas je ogroman favorit. U decembru su dobili Stilerse sa 36-10 tako da gosti nemaju mnogo šanse. Pokušaće čvrstinom i odbranom doći do iznenađenja ali im neće biti lako.

BAFALO vs NJU INGLAND

Bilsi i Petsi na teren izlaze u noći sa subote na nedelju u 02:15h. Bilsi su odigrali generalno dobru sezonu iako su imali nekih lošijih izdanja. Igra naravno najviše zavisi od kvoterbeka Alena ali su svakako bitni i momci poput Sandersa, Digsa i Mosa. Petsi su pravo remek djelo Bila Beličeka. Nakon što su dali otkaz Kemu Njutnu na startu sezone, djelovalo je da im prijeti raspad. Međutim, stari lisac Beliček uspio ih je uvesti u plej of.. Ekipe su se sastale dva puta u decembru i zanimljivo da su oba puta gosti slavili. Petsi ako žele uspjeh, moraju usporiti maksimalno Bilse koji su sigurno napadački talentovaniji. Biće ovde dosta borbe. Prednost jeste na strani Bilsa ali nisu baš preveliki favoriti.

SINSINATI vs LAS VEGAS

Kako god se meč završio, jedno je sigurno. Jedna velika negativna serija biće okončana. Bengalsi ne znaju za pobjedu u plej ofu od 1991. godine dok Rajdersi na pobjedu čekaju od 2003. godine. Sinsinati je jako loše otvorio sezonu i djelovao je kao najgori tim na AFC Sjeveru. Međutim, vremenom su uhvatili sjajan ritam te su na kraju došli do plej ofa kao šampioni divizije. Vegas je imao oscilacija tokom sezone. U poslednjem kolu igrali su spektakularan meč sa Čardžersima i u direktoj borbi slavili u produžetku za plasman u plej of. Ako se gleda trenutna forma, Rajdersi zaista imaju minimalne šanse. Prosto, Bengalsi izgledaju sjajno, Čejs je u nevjerovatnoj formi i realno je da opravdaju ulogu favorita. Ovaj duel i otvara plej of a na programu je u subotu u 22:30h.

TAMPA BEJ vs FILADELFIJA

Najavu NFC konferencije krećemo od duela u kome se sastaje aktuelni šampion i realno najlošija ekipa koja je ušla u plej of ove sezone. Tampa je generalno imala dobru sezonu ali je bilo nekih lošijih izdanja a svakako da je atmosfera malo narušena radi sukoba Ariansa i Antonija Brauna. Međutim, kada imate Brejdija, jasno je da uvijek možete igrati na kartu njegovog majstorstva. Što se Filadelfije tiče, oni su vjerovatno prezadovoljni što su uopše ušli u plej of. Bila bi zaista prvoklasna senzacija da izbace šampione tako da će vjerovatno ovde biti njihov kraj. Meč Tampe i ''Orlova'' na programu je u nedelju u 19h.

DALAS vs SAN FRANCISKO

Veoma interesantno biće u Dalasu. ''Kauboji'' ove sezone igraju sjajno. Odbrana je radila posao ali je i napad bio sjajan. Od prvog meča, gdje su nesrećno izgubili od Tampe, bilo je jasno da mogu mnogo i moguće je da predstavljaju čak i ''dark horse'' NFC konferencije. Preskot sjajno diriguje igrom a prate ga Šulc, Zuerlem, Lemb, Kuper. Sa druge strane, Najnersi su izborili plej of tako što su napravili veliki preokret protiv Remsa u poslednjem kolu. Gubili su 17-0 ali su ipak došli do pobjede. Jesu nezgodna ekipa koja se nikada neće predati. Međutim, gledajući cijelu sezonu, svakako da je Dalas ostavio bolji utisak i da treba očekivati njihov prolaz.

LOS ANĐELES REMI vs ARIZONA

Ovo bi mogao biti i meč gdje ćemo vidjeti najveću dramu. Remsi u poslednje vrijeme nisu pravi i čak i kada vode ubjedljivo, mogu prosuti pobjedu. Imali su i tokom sezone lošijih dana poput onog kada su se mučili sa Detroitom. Njima je veliki problem što je Staford sve lošiji kako sezona teče. Svakako da sa njim, Bekamom, Kupom i ostalima imaju sjajan tim ali prosto igra nije tako dobra. Arizona je od starta igrala dobro i na kraju su zasluženo ušli u plej of. Marej igra sjajno i igra bolje nego prošle sezone a sjajno ga prate i ostali. Tokom sezone su igrali dva puta i oba puta je slavila gostujuća ekipa. Ako se gledaju igre i pad forme Remsa, ne bi bilo iznenađenje da i sada slavi gost. Ovo će ujedno biti i poslednji meč prve runde a na programu je u noći sa ponedeljka na utorak u 02:15h.