XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov otputovao u Tel Aviv na Grend slem: Vrijeme je za novi početak

Foto/ IJF

Srpski džudista, Nemanja Majdov, otputovao je danas sa svojim ocem i trenerom Ljubišom na prvo takmičenje u 2022. godini, Grend slem u Tel Avivu.

Biće ovo i prvo takmičenje za Majdova još od 5. novembra kada je nastupio u Bakuu, ne računajući klupska takmičenja na kojima je kasnije nastupio sa Crvenom zvezdom.

Imao je Majdov namjeru da se pojavi i na prva dva velika takmičenja u ovoj sezoni, Grand pri u Almadi i Grend slem u Parizu, međutim pravila oko koronavirusa nisu mu dozvolila nastup na tim takmičenjima.

- Poslije duže pauze vraćamo se na strunjaču. Spreman sam za rat, biće pakleno. Nisam ni gledao prijavu iskreno, jer znam da je devedesetka paklena kao i uvijek, pa sam fokusiran samo na sebe. Propustio sam dosta turnira, posljednja dva mi nisu dali radi COVID-a i pao sam na rang listi kao nikada do sada. Ali, sad je vrijeme za novi početak. Gladan sam mečeva, sa mnom je Doctore i nema šta više, Bože pomozi i naprijed, rekao je za SportDC, Nemanja Majdov, pred polazak u Tel Aviv.

Danas je izašao i žrijeb za drugi Grend slem sezone, a Nemanja Majdov će propusitti prvo kolo, te sačekati boljeg iz duela Gruzina, Ušangi Margijanija i Azerbejdžanca Rufata Ismajilova. Kao što i sam reče od starta ga čeka pakao. Sa Ismajilovim se jednom do sada sastao, na Gren priju u Kankunu sada već davne 2017. godine i tada je Nemanja slavio pobjedu, dok je sa Margijanijem radio dva puta i to onda kada je bio najslađe, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2017. godine Margijani je pao na Nemanjinom putu ka tituli prvaka svijeta, a prije toga još u juniorskoj konkurenciji Nemanja ga je dobio u finalu Evropskog prvenstva 2014. godine. 

Pobjednik duela Majdov-Margiani/Ismajilov, ide na boljeg iz duela Izraelca Lija Kohmana i pobjednika meča Dulat Khamza iz Kazahstana i Mongolca Puntsagtserena Ganbaatara.