XS
SM
MD
LG

Serija kreće ispočetka: Budućnost se revanširala Slaviji u Istočnom Sarajevu

Foto/ Vasilije Marković

Košarkaši Budućnosti savladali su Slaviju u Istočnom Sarajevu 76:70 u drugoj utakmici finalne serije prvenstva Republike Srpske u košarci i tako seriju vratili na početak izjednačivši na 1:1. Utakmica u Istočnom Sarajevu odigrana je u prelijepom ambijentu nove sportske dvorane u Istočnom Sarajevu, a na tribinama našlo se i više od 2000 gledalaca.

Budućnost je bolje odigrala u prvoj četvrtini. Milivoje Božović je raspoložen ušao u drugi meč finalne serije i od 25 poena svoje ekipe je ubacio čak 14.

Služio je šut ekipu Josipa Pandže u prvoj dionici igre, pa otuda i dvocifrena prednost kada je Božović pogodio trojkui za 23:12, a na pauzu između dvije četvrtine odlazi se sa +8 za goste, nakon što Dušan Elez u posljednjim sekundama pogađa za 25:17.

Vratila se Budućnost na dvocifrenu prednost odmah na početku 2/4, međutim Slavija nošena punom dvoranom u Istočnom Sarajevu uspjeva malo po malo da se vrati u meč. Ubrzali su Sokolovi igru povezali nekoliko otvorenih šuteva i ubačenih trojki i u finiš četvrtine ulazi se u egalu, a kada je Igor Bojović na 80 sekundi do kraja četvrtine pogodio trojku Slavija je i povela 37:36. Iz timeouta trojku na trojku ubacuje fenomenalni Milivoje Božović u prvom poluvremenu i vraća Budućnost u prednost. Božović je bio daleko najbolji igrač Budućnosti u prvom dijelu sa 21 poenom i 10 skokova, ali je Slavija uspjela da zatvori sve ostale poluge igre, prije svih Harisa Ćurevca i to joj je donijelo rezultat. Na kraju, poenima Aleksandra Tunguza Sokolovi vraćaju prednost na svoju stranu, 40:39 i odlaze na odmor.

Usporila je Slavija dosta utakmicu u trećoj dionici, a to je bio stil koji odgovara Budućnosti i prešli su u vodstvo, otišli i na +7, ali Slavija uspjeva da upolovi tu prednost i u posljednjih 10 minuta se ulazi sa +3 za Budućnost, 56:53.

Nebojša Erkić pogađa na startu 4/4, ali onda Slavija trojkom Dušana Eleza i jednim bacanjem Nevena Damjanovića opet dolazi na samo -1.  Odbila je taj nalet Budućnost, a onda nakon zakucavanja Božovića poslije promašenog bacanja Džafića odlaze i na +5, 64:59 na 6:14 do kraja, pa je Aleksandar Damjanović morao da zove timeout.

Kako se išlo prema kraju utakmice tako je i nervoza sve više rasla, a i jedni i drugi napravili su dosta grešaka. Ipak, Budućnost je malo po malo išla po pobjedi, a poslije prodora Dinka Peljta na dvije minute do kraja imaju i +8. Dušan Elez pogađa za dva poena, a onda Darko Damjanović promašuje oba bacanja i praktično tada je već postalo jasno da će se Slavija teško vratiti u susret. Na kraju, Budućnost slavi pobjedu 76:70, a publika uz veliki aplauz pozdravlja obje ekipe.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti ubjedljivo je bio Milivoje Božović sa 25 poena, od čega 21 u prvom poluvremenu, Erkić je postigao 16, a Peljto 14. Kod Slavije, Dušan Elez je ubacio 19, a dvocifren je bio još Tunguz sa 11.

OKK SLAVIJA - KK BUDUĆNOST 70:76 (17:25, 23:14, 13:17, 17:20)
Sportska dvorana u Istočnom Sarajevu
Gledalaca: 2000
Sudije: Božidar Radanović, Miljan Kovačević i Milen Mišeljić

SLAVIJA: Rebić, Šehovac 2, Elez 17, Tunguz 11, Njegovanović 7, Bojović 9, N. Damjanović 9, L. Damjanović 4, Pejičić, Krunić, D. Damjanović 9

BUDUĆNOST: Peljto 15, Erkić 16, Gutalj,  Božović 25, Ćurevac 3, Džafić 6, Blagoovčanin, Jovanović 9, Pirgić, Kajmaković 2