XS
SM
MD
LG

Teško nama s nama samima

Imaju putevi i namere, bili i biće, koji vode ničemu, tako se ustoličavao i kult bh.fudbalske čaršije u kojem je sve satkano od apsurda! Na taj način stvaran autoritet, kao što je stvaran u „dejtonskoj tvorevini“, nikada ne ide bez mržnje i neprijateljstva, isključivo posredstvom već famoznih „fanatikosa“, prema svemu iz Republike Srpske, a u poslednje vreme sve češće na udaru su i Hrvati.

Pusti godine, one lete od Dejtona, minulo je gotovo 27, ali svakodnevni dani su muka, svaki ponaosob za sebe.

Teško nama onda sa nama samima, tu pomoći i spasa nema!

„Crne misli“, kako narod zove očajanje, množe se iz trena u tren, mladi i kroz ovu lepu igru bez iole kritičnosti gledaju samo sebe, tragajući za ličnim rešenjima, ne osvrćući se ni na koga. Balkanski dosadašnji nauk, a posebno iskustvo, upozorava da tako živeći i radeći polako nestajemo svi.

 

Iz te vizure treba gledati i sve silne atake i napade na predsednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH Vicu Zeljkovića, umesto da dobije podršku i podstrek za sve do sada urađeno, a uradio je za nepune dve godine više nego za celu deceniju njegov prethodnik Elvedin Begić. To se i vidi na svakom koraku, od obnovljenih stadiona, reflektora, podrške klubovima u sportskoj opremi, ustoličavanju autoriteta ovdašnjeg fudbala u Evropi brojnim susretima sa evropskim fudbalskim zvaničnicima, na čelu sa Aleksandrom Čeferinom.

Badava, i danas ima onih koji žale za Begićem, koji će u istoriji fudbala ostati upisan da je sa istomišljenicima smislio da počasni predsednik ne može biti koji ima više od 75 godina i tako je eliminisao Ivicu Osima, a ta počasna funkcija bila bi veća počast za celi fudbal BiH nego za samog Osima. Na razne načine rečeni Begić nastoji da zadrži svoje pozicije i u Olimpijskom komitetu; sve zajedno, sačuvaj me Bože.

Najveća je od svih grešaka, koju svaki čovek može da učini, ne biti svestan nijedne, a ta „filozofija greha“ nigde i ni u čemu ne uspeva kao u bh.fudbalu.

Doće đavo po svoje, a s njim i vreme kada čovek za života, nekome ili nečemu, mora da kaže – zbogom!

Peče li savest ikoga u bh.fudbalu sada kada je Ivica Osim otišao sa ovog sveta?!

Sportski žurnal