XS
SM
MD
LG

Džebo: Bili smo na visokom nivou onda kada je bilo najpotrebnije

ŽKK Play off iz Sarajeva je nakon pet godina vratio titulu prvaka Bosne i Hercegovine u svoje redove. U klub se na početku sezone vratila Nikolina Džebo, koja je predvodila Sarajke do titule.

- Sezona je bila puna uspona i padova. Forma nam je oscilirala, ali ono što je najbitnije, na jako visokom nivou smo bili kada je najpotrebnije bilo. Utisci su fenomenalni nakon pete utakmice poslije koje smo osvojili prvenstvo, rekla je za SportDC Nikolina Džebo.

Ona je vodila ekipu, a najbolja je bila onda kada je bilo najpotrebnije, u play offu. 

- Ja kao individua sam zadovoljna svojim partijama u ovoj sezoni, naročito u finalnoj seriji. Međutim, košarka je kolektivni sport i drago mi je što sam imala priliku da svoje igračko iskustvo prenesem na mlađe cure u klubu i da zajedno dođemo do titule.

O planovima za narednu sezonu još uvijek ne razmišlja.

- Što se tiče planova za narednu sezonu, ne razmišljam još o tome. Sada slijedi kratki odmor i odmah se fokusiram na pripreme sa reprezentacijom i Svjetsko prvenstvo.

Bosna i Hercegovina će u septembru nastupiti po prvi put na Svjetskom prvenstvu, a nakon Evropskog prvenstva i kvalifikacija za ovaj Mundobasket Nikolina i drugarice imaju novu motivaciju.

- Pokazali smo svima da nismo slučajno dospjeli na evropsku scenu. Mislim da je slika o nama totalno drugačija u protivničkim očima nakon uspjeha koji smo napravili. Naše pravo vrijeme tek dolazi.

Bosna i Hercegovina, podsjećamo, nalazi se u grupi A Svjetskog prvenstva u Sidneju, a protivnici našoj reprezentaciji će biti Belgija, Kina, Portoriko, Južna Koreja i SAD.