XS
SM
MD
LG

Borac kolekcionar trofeja

Borac niže uspehe, Foto: Slađan Jeremić

ŠAMAC – Kada je svima i svakom pomalo fudbala preko glave, Borac i Crkvina su odigrali bogovsku utakmicu finala Kupa Fudbalskog saveza opštine Šamac i to pred više od 800 gledalaca. Takva poseta retkost je i na utakmicama Premijer lige BiH, ali ovim je Šamac još jednom potvrdio da je fudbalski centar. Još od onda kada su za Borac igrali partizanov Ilija Katić i Zvezdin Srebrenko Repčić.

Inače, Borac je poveo u 8.minutu preko Zorana Perića, pa prokockao još dve lepe prilike, a onda je Crkvina u 25.minutu preko Borisa Panića izjednačila. U 43.minutu Bojan Jaćimović skrivio je kazneni udarac, ali je Mićo Bijelić loptu sa „kreča“ poslao visoko nebu pod oblake. U 53.minutu Miloš Ilić postavio je konačan rezultat utakmice. Doduše, kada se na terenu pojavio golobradi Petar Marčeta počeo je da pravi bravure, dobivši nekoliko salvi aplauza. Na kraju je Predrag Pajić, član Izvršnog odbora FSO Šamac, uručio lopte polufinalistima Crvenoj zvjezdi iz Obudovca i Bratstvu iz Donje Dubice. Član Izvršnog odbora PFS Doboj Lazar Marković uručio je finalisti Crkvini Plaketu i tri lopte, a predsednik FSO Šamac Simo Varadinović predao je Borcu pobednički pehar, potom prelazni pehar i komplet sportske opreme.

Da na svakom pedlju Srpske i BiH vole fudbal kao u Šamcu, fudbal bi uvek pobeđivao.

 

U Finalu Kupa OFS Šamac: Borac – Crkvina 2:1 (1:1)

Stadion: Gradski. Gledalaca: 800. Sudija: Slaviša Mitrović(Šamac). Strelci: Perić u 8., Ilić u 53.minutu za Borac, a Panić u 25.minutu za Crkvinu. Žuti kartoni: Jaćimović, Ilić, Perić(Borac), Bijelić, Borojević (Crkvina). Crveni karton: Zoran Perić(Borac) u 78.minutu.

BORAC: Maslić, Nišić (od 46.min.Marčeta), Limić, Stanković(od 46.min.Sjenčić), Jaćimović, Ilić (od 87.min.Marinković), Blagojević , Mićić , Perić, Maksimović,Majić.

CRKVINA: Miličević , Ž.Stefanović , C.Stefanović , Petruljević, Bijelić, Borojević(od 90.min.Vuković), Radić, Božić, Mišić, Maslić(od 38.min.Mijanić), Panić.

Igrač utakmice: Miloš Ilić(Borac).