XS
SM
MD
LG

Dabić sa dva gola obezbijedio Sokolovima prednost pred revanš

Juniori Slavije su u prvom meču polufinala Omladinske lige BiH za ulazak u Premijer ligu BiH savladali na svom terenu Drinu iz Zvornika sa 2:1.

Slavija je apsolutno dominirala prvim poluvremenom ove utakmice. Lopta je bila najvećim dijelom u njihovim nogama, međutim nedostajalo je konkretnosti u završnici.

Slobodan Vučinić dobrim šutem iz slobodnog udarca otvara utakmicu, a potom natrčava i na jednu drugu loptu, no šutira preko gola.

Slavija do vodstva dolazi u 28. minuti utakmice. Petar Dabić je pronašao prostor za udarac i jako lijepo pogodio za 1:0.

Imao je do kraja prvog poluvremena šansu i Luka Aškraba, ali ga je golman Drine sačekao i odbranio taj udarac.

U drugo poluvrijeme Drina ulazi odvažnije, što im i donosi rezultat u 56. minuti kada pogađa Luka Riđošić. Iskoristio je slabu reakciju Slavijine odbrane i pogodio.

Odmah nakon toga imala je Drina priliku i za drugi gol, šut Josipovića odlazi tik pored gola.

Ipak, u 60. minuti Slavija vraća vodstvo u svoju korist. Petar Dabić je ponovo pogodio i donio slavlje svojoj ekipi. Taj gol je sasjekao goste, a ponovo konsolidovao Slaviju koja je bila malo poljuljana u minutama nakon primljenog gola i uspjela je ponovo domaća ekipa da prebaci momentum na svoju stranu i sačuva stečenu prednost.

Mogao je Petar Dabić u potpunosti da dokrajči goste iz Zvornika u 84. minuti. Pobjegao je opet odbrani Drine i šutirao, ali lopta odlazi tik pored gola.

Revanš Se igra u srijedu u Zvorniku.

SLAVIJA – DRINA (Z) 2:1 (1:0)
Pomoćni teren FK Slavija, Istočno Sarajevo
Gledalaca: 200
Sudija: Mario Jelić (Banja Luka)
Žuti kartoni: Bobar (Drina)
Strijelci: 1:0 Dabić 28, 1:1 Riđošić 56, 2:1 Dabić 60

SLAVIJA: Vlačo, Gojković, Vučinić (od 84. Divčić), Močević, Avdalović, Stjepić, Aškraba (od 77. Jevtović), Cvijetić, Dabić (od 88. Lubura), Tomić, Ristivojević

DRINA: Jevtić, Lemez, Kapor, Živanović, Hidić (od 72. Matić), Junuzović (od 77. Bobar), Riđošić, Kostić, Huskić (od 46. Josipović (od 72. Vidović), Pantić (od 36. Pisić), Gavrić (od 77. Milićević)