XS
SM
MD
LG

Otvaren kadetski turnir “Fudbal frends” u Foči

Detalj sa otvaranja

Na Gradskom stadionu u Foči večeras je otvoren 16. po redu međunarodni fudbalski omladinski turnir “Fudbal frends” (fudbalski prijatelji) na kojem učestvuju ekipe: Crvene zvezde, Rijeke, Vojvodine, Sutjeske (Nikšić), Akademije Pandev, Borca iz Banjaluke, Željezničara i domaćina Sutjeske.

 


Poslije dvije godine prinudne pauze zbog pandemije korona virusa Foča je ponovo fudbalski centar Balkana, a takmičenje je otvorio Švajcarac Urs Kluser, direktor UEFA fondacije, zajedno sa Zoranom Avramovićem, idejnim tvorcem turnira i direktorom Fondacije “Fudbal frends”, kao i Milanom Vukadinovićem, načelnikom opštine Foča.

-Nakon pauze od dvije godine, zbog pandemije virusa korona ponovo smo tu. Opština Foča u posljednjih 15 godina uradila je sve kako bi ovaj turnir postao cijenjen i prepoznatljiv na mapi omladinskih fudbalskih turnira Evrope. Učinjeno je mnogo da mladići iz osam klubova, rođeni 2005. i 2006. godine pokažu koliko znaju i mogu. Specifičnost samog turnira u posljednjih nekoliko godine jeste naše nastojanje da pokažemo da je fudbal i više od same igre, te da mladi fudbaleri koji učestvuju, kroz upoznavanje i druženje steku dugovječna prijateljstva - istakao je Zoran Avramović.

Na svečanom otvarnju prisustvovao je i predstavnik Fudbalskog saveza Republike Srpske, prvi put u zvaničnoj formi otkako se ovaj turnir igra, od 2005. godine. Goran Đukić, zadužen za sportski sektor i šef kabineta predsjednika Vice Zeljkovića. On je u svoje i ime predsjednika Zeljkovića čestitao organizatorima na upornosti i velikom trudu da ponovo zaživi internacionalni turnir koji Republici Srpskoj daje međunarodni fudbalski publicitet i visok evropski rejting. 

Pokrovitelj turnira je opština Foča, a organizatori su asocijacija Fudbal frends i Fudbalski klub Sutjeska iz Foče. Turnir će trajati do 31. jula.