XS
SM
MD
LG

Željezničar Sport Tim izbacio dobojsku Slogu iz Kupa

Fudbaleri Željezničar Sport Tima plasirali su se u osminu finala Kupa Republike Srpske nakon boljeg izvođenja penala protiv Sloge Meridian (7:6).

Na banjalučkom "Predgrađu" u prvom poluvremenu nije bilo golova. Drugo su bolje otvorili gosti i preko kapitena Aleksandra Milakovića u 65. minutu stigli do prednosti. Izjednačenje domaćima donio je Alonzo Peart u 74. minutu.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Nakon šest serija bez promašaja, koban za Slogu bio je udarac Eldina Hasanbegovića, pa su Banjalučani došli do velikog trijumfa.

Trener Željezničar Sport Tima Asmir Avdukić čestitao je svojim igračima na velikom skalpu i trijumfu protiv ekipe koja nastupa u najvišem rangu bh. fudbala. 

"Čestitam im na borbi i na zalaganju i jedino su oni zaslužni za ovaj prolaz. Mi rastemo kao ekipa i iz kola u kolo pokazujemo da smo sve bolji i bolji. Danas smo imali respektabilnog protivnika, ali imali smo i motiv više poslije poraza koji smo doživjeli u Doboju. Igrači su bili dosta motivisani, možda je ovo i mala osveta za sve to", rekao je Avdukić. 

Naredni meč fudbalere Željezničar Sport Tima očekuje predstojećeg vikenda protiv prijedorskog Rudara u okviru devetog kola Prve lige Republike Srpske. 

"Mnogo važnija utakmica od ove danas. Pokušaćemo da se oporavimo, proširimo roster i odmorimo neke igrače. Nadam se da ćemo biti spremni da se sa istim žarom suprotstavimo Rudaru i napravimo dobar rezultat", poručio je Avdukić.