XS
SM
MD
LG

Bh. košarka, bez Igokee, i uslovni svijet

Nije malo onih u Košarkaškom savezu BiH koji žive u zabludi, ali nije zanemarljiv ni broj onih koji žive, i to dobro, ugodno i na visokoj nozi, upravo od zablude!
I tako godinama…

 


Od već uveliko ispraznih i po mnogo čemu kompromitovanih priča o velikoj Bosni kad je bila na krovu Evrope. Ništa manje valjaju po blatu mitskog virtuoza Mirzu Delibašića, retko, gotovo bezglasno, spominju se trener Boško Tanjević, asovi poput Žarka Varajića, Raše Radovanovića, Predraga Benačeka, Svetislava Pešića… koji su „studente“ izdigli na košarkaški pijedestal i u sportskom svetu proslavili Sarajevo.
Bosna danas gotovo i ne postoji!!!
Bosanskohercegovačku košarku sada predvodi Igokea iz Republike Srpske, i to na takav način da bi, u svakom normalnom okruženju, koliko Srpskoj, još više i Federaciji, dakle BiH s kraja na kraj trebalo da bude ponosna.
Avaj!
Uoči svog domaćeg evropskog predstavljanja u Ligi šampiona Evrope, u Laktašima, trener „igosa“ Dragan Bajić apelovao je na „vrh“ KS BiH da iskoristi taj meč i uruči Igokei šampionski pehar i odličja osvojena pobedničkom titulom BiH, što bi bila ujedno, s obzirom da te evropske košarkaške utakmice ima mogućnost da vidi cela Evropa, i afirmacija košarke u „dejtonskoj tvorevini“.
Niko iz KS BiH nije se pojavio u Laktašima, nije bilo ni pehara ni odličja, zašto i zbog čega niko ne zna, ali se zna da je taj čin samo potvrdio nezrelost i nedoraslost ovdašnje košarke, pa i sporta uopšte, kad je reč o „zajedničkoj BiH“.
Nije ovo prvi „blam“ ovdašnje košarke, već jedan u nizu koji govori po kojem principu i na koji način funkcioniše kakva – takva državna zajednica u kojoj su zloba i mržnja pobedili ljubav i kakvo – takvo zajedništvo.
Sport, samim tim i košarka, odnosno KS BiH bez Igokee, predstavlja uslovni svet u kojem od svih čekanja jedino i sigurno dočekaš svoj kraj!