XS
SM
MD
LG

Najbolji fudbal u OŠ "Petar Petrović Njegoš"

Dječaci i djevojčice Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" iz Istočne Ilidže pobjednici su opštinskog takmičenja u okviru projekta "Fudbal u škole", te su na taj način izborili nastup na regionalnom takmičenju.

I jedni i drugi bili su vrlo ubjedljivi u odmjeravanjima snaga sa vršnjacima. Dječaci su prvo savladali rivale iz OŠ "Jovan Dučić" sa 6:0, a potom i OŠ "Aleksa Šantić" sa 3:0, dok su djevojčice u jednimom meču bile bolje od vršnjakinja iz OŠ "Aleksa Šantić" sa 5:0.

Takmičenje u Istočnoj Ilidži ujedno je i posljednje opštinsko u Sarajevsko-romanijskoj regiji, pa se sada znaju svi putnici na regionalno. Kod dječaka to su "Petar Petrović Njegoš" Istočna Ilidža, "Srbija" Pale, "Pale" Pale, "Rudo" Rudo, "Boško Buha" Štrpci, "Sveti Sava" Istočno Novo Sarajevo, "Sokolac" Sokolac, "Sveti Sava" Rogatica, "Vuk Karadžić" Višegrad, "Milan Ilić Čiča Šumadijski" Han Pijesak, "Sveti Sava" Trnovo i "Jovan Dućić" Čajniče.

Predstavnike na regionalnom takmičenju koje će biti održano 19. novembra u Sportskoj dvorani "Peki" na Palama među djevojčicama imaće škole "Petar Petrović Njegoš" Istočna Ilidža, "Srbija" Pale, "Pale" Pale, "Boško Buha" Štrpci i "Sveti Sava" Istočno Novo Sarajevo.

Projekat pod nazivom “Fudbal u škole” realizuje Fudbalski savez Republike Srpske uz pomoć Evropske fudbalske federacije (UEFA), a u njemu učestvuju djevojčice i dječaci četvrtih, petih i šestih razreda iz svih opština Republike Srpske. Pri kraju su opštinska takmičenja, zatim će uslijediti regionalna, a početkom decembra je veliko republičko finale u Banjaluci. Podršku projekta koji se odvija pod motom “Zdravo dijete, zdrava škola” dali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova, te Crveni krtst Republike Srpske.