XS
SM
MD
LG

Paljani kreću iz Trebinja drugoligašku epizodu: Možda smo i jači nego prošle sezone

Foto/ Paljanske novosti

Futsaleri Jahorine spremno dočekuju početak nove sezone u kojoj će igrati Drugu ligu Republike Srpske grupa "Jug". Pred Paljanima je jedna izazovna sezona, svjesni su toga svi, ali su u klubu zadovoljni onim što je urađeno. Nema više u timu iskusnog Nemanje Kneževića, koji je obukao dres Leotara, dok je Igor Đorda prešao u Željeznicu. Od novih igrača, tu su povratnici Petar Živković i Milenko Ristivojević, kao i mladi Ognjen Radović i Novica Elek, koji nemaju preveliko futsal iskustvo, te sa fudbala prelaze na parket. Ono što je bitna stvar jeste da se u Jahorinu vratio Mirko Marvan, no njega neće biti u uvodnim kolima iz privatnih razloga.

- Ja razmišljam da uvijek idem na najviši cilj. Najbitnija stvar mi je da smo poslije odlaska Nemanje Kneževića i Igora Đorde iz omladinskog pogona uspjeli sačuvati igrački kadar i na kraju se i pojačati. BIlo je ponuda za Košarca, Trba, Ćorovića, ali smo taj nalet drugih klubova odbili. Vratio nam se Milenko Ristivojević na gol, došlo nam je nekoliko mlađih igrača, Radović i Elek, vratio nam se Petar Živković koji je ranije bio tu. Možda čak i da smo jači u odnosu na prošlu sezonu. Vratio nam se Mirko Marvan na klupu, s tim da ga neće biti na početku iz privatnih razloga, ali uglavnom tu je, rekao nam je Bojan Brčkalo, predsjednik KMF Jahorina.

Brčkalo izuzetno cijeni svoje rivale na drugoligaškom "Jugu" i nada se dobrom suđenju.

- Grupa "jug" je po meni najteža grupa, možda čak i teža od Prve lige same. Imamo Glasinac, Akademac, uvijek je tu nezgodan Tango, pa i Kalinovik. Četiri pet jako kvalitetnih ekipa konkuriše za prvo mjesto. Ulazak je jako težak, ideš onda u taj plej of, pa jedan ili dva ulaze gore. Neće biti lako. Idemo kolo po kolo, pa ćemo vidjeti kako se stvari odvijaju. Mi imamo najviše ambicije, ali idemo korak po korak. Iskren da budem, da su normalni uslovi gdje je suđenje na nekom minimalnom nivou, mi se ne bismo bojali plasmana, ali pošto smo tu gdje jesmo, suđenje je domaćinsko 90-10 i onda sa tim ne može se ništa više ni planirati dok se ne vidi razvoj situacije.

U prvom kolu pred Paljanima je gostovanje kod Akademca u Trebinju.

- Znam da je dosta organizovan klub, da je vlasnik kluba jako ambiciozan i imućan. Čuo sam da čovjek ima ambicije da preskoči dva ranga i da želi u Premijer ligu. E sad, on je novi u svemu ovome, možda izgori kada vidi kako stvari funkcionišu. Okupio je jako dobar igrački kadar, stručni kadar, popunjen je na svim pozicijama. Vidjećemo šta se dešava tu. U svakom slučaju mi idemo dole da se nadigravamo, spremni smo za početak sezone, pa ćemo da vidimo.

Utakmica Akademac - Jahorina igra se u subotu od 19 sati.


Medi. fakultet 7 : 6 Radnički
Tango 8 : 5 Ljubinje
Akademac 6 : 4 Kalinovik
Glasinac 4 : 2 Jahorina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jahorina 14 11 1 2 34
2 Tango 14 10 1 3 31
3 Akademac 14 10 0 4 30
4 Glasinac 14 6 2 6 20
5 Kalinovik 14 6 1 7 19
6 Medi. fakultet 14 5 2 7 17
7 Radnički 14 3 0 11 9
8 Ljubinje 14 1 1 12 4