XS
SM
MD
LG

Lazar Ždrale osvojio prvu evropsku medalju: Želim biti svjetski i olimpijski prvak

Džudista Randorija, Lazar Ždrale, okitio se bronzom na Evropskom kupu za kadete u slovenačkom Kopru u kategoriji do 81 kilograma, što je njegova prva evropska medalja u karijeri.

U razgovoru za naš portal Lazar Ždrale govori o ovoj medalji, ali i o planovima za budućnost.

- Prva evropska medalja za mene predstavlja veliki uspjeh. Ona mi je i motivacija za dalja takmičenja, da treniram još više i da ostvarim još veće uspjehe i svoje ciljeve, kao što su olimpijska i svjetska medalja, rekao nam je Lazar Ždrale.

Iza njega je jedna jako dobra godina u kojoj je ponovo napravio odlične rezultate.

- Ove godine sam postao prvak Republike Srpske za kadete i mlađe seniore, bio sam peti na Evropskom kupu u Italiji, treći na Balkanskom prvenstvu za kadete, treći evo sada na Evropskom kupu u Sloveniji i sada idem na još jedan Evropski kup u Mađarskoj, gdje idem po zlatnu medalju.

Veliki talenat i mukotrpan rad želi u budućnosti da pretvori u najsjajnije odličje.

- Moj cilj je da jednog dana postanem svjetski i olimpijski prvak. Napornim radom i trudom nadam se da ću to i uspjeti.

Lazara Ždraleta mnogi vide kao nasljednika svjetskog šampiona Nemanje Majdova. U Bosni i Hercegovini mali je broj onih koji imaju privilegiju da treniraju svakodnevno sa svjetskim prvakom, ograničeno je to za sada samo na Randori, i da crpe dragocjene savjete od porodice Majdov.

- Osjećam se ponosan zbog toga, jer želim da jednog dana budem kao Nemanja. Čast mi je imati trenere kao što su Nemanja, Ljubiša, Stefan i učiti od njih. Uvijek nas uče najboljem, a to i pokažemo na tatamiju. Prate svaki moj meč i ukazuju na greške. Rade na tome da napredujemo iz treninga u trening.