XS
SM
MD
LG

Razočarani Enrike

Španija

Selektor Španije Luis Enrike bio je vidno razočaran poslije eliminacije "furije" sa Mundijala.

Poslije poraza na penale od Maroka (3:0), on nije razjasnio da li će ostati na kormilu reprezentacije.

"Nije sada vrijeme da pričamo o tome, uvijek je mnogo više izlaznih vrata, nego ulaznih. Jedva čekam da vidim porodicu, moje pse, da budem uz njih. Počevši od naredne neđelje, kada predsjednik bude smatrao da je pravi čas, razgovaraćemo. Budućnost mi sada ne znači ništa. Moram da svarim ovo razočaranje", rekao je Luis Enrike.

Preuzeo je odgovornost za neuspjeh u izvođenju penala.

"Odgovornost je na meni lično, ja sam birao ko će izvoditi penale, tačnije prva tri šutera. To su oni koje sam smatrao specijalistima, ostali su sami odlučivali. Ali nismo ni došli do četvrtog izvođača. Bono je spektakularan što se tiče odbrane penala".

Čestitao je Maroku na prolazu dalje.

"Predstavljamo Španiju i moramo da znamo kako se čestita protivniku. To smo svi i uradili, igrali su svoju igru. Čestitali smo im, a ovi dječaci moraju da nauče i kako se gubi. Fudbal je divan sport za svakog navijača, ali jasno je da se ne može pobijediti a da ne napadate. Dominirali smo, voljeli bismo da smo mogli i više. Maroko se povukao nisko i to nas je koštalo. Ni sreća nije bila uz nas, Sarabija je pogodio stativu", poručio je Enrike.

Izvinio se španskim navijačima.

"Ponosan sam na ovaj tim, na svakog od igrača, žao mi je zbog onih koji nisu imali mjesta da učestvuju ovdje, to je na meni. Kada ste na Mundijalu, uvijek očekujete da neko od favorita izgubi. Dali smo 101 odsto i čekaćemo drugu priliku. Jako mi je žao zbog navijača, dali su mi podršku i želio sam da ih usrećim. Ne žalim ni za čim, koncentracija je bila na maksimumu", zaključio je selektor Španije.

Izvor:AntenaM