XS
SM
MD
LG

Pobjednik Prvenstva Republike Srpske Vladimir Bilić

Vladimir Bilić iz Višegrada pobjednik je Prvenstva Republike Srpske u šahu koje je održano u Višegradu, drugo mjesto osvojio je Dalibor Stojanović iz Bijeljine, a treće Miodrag Savić iz Zvornika.

 


Vladimir Bilić je rekao da je nakon trodnevnih, teških i uzbudljivih borbi, uspio da osvoji šampionsku titulu.
-Nije bilo lako i mislim da je presudna bila partija iz petog kola protiv velemajstora Stojanovića u kojoj sam spasio izgubljenu poziciju - rekao je Bilić i naglasio da su dodatni kriterijumi pomogli da osvoji zlatnu medalju.
On je zahvalio svim učesnicima, opštini Višegrad za pokroviteljstvo, te preduzeću Hidroelektrane na Drini koje je pomoglo u organizacionom dijelu Prvenstva Republike Srpske.
Velemajstor Dalibor Stojanović, koji je osvojio je drugo mjesto pohvalio je organizaciju takmičenja i rekao da nije zadovoljan svojim rezultatom jer je, kako je naveo, sam sebi smanjio šanse da postane šampion.
Velemajstor Miodrag Savić, osvajač treće pozicije, rekao je da se u Višegradu osjećao kao kod svoje kuće, te naglasio da su uslovi i organizacija takmičenja bili na zavidnom nivou.
-Igrao sam mnogo turnira prije ovog šampionata i bio sam jako iscrpljen, ali sam ipak dao sve od sebe i zadovoljan sam postignutim rezultatom - istakao je Savić i čestitao Biliću pobjedu kojom se upisao u istoriju šaha Republike Srpske.
Šampionat je visokom ocjenom pohvalio i glavni sudija prvenstva Vlado Stojanović, naglasivši da nije bilo problema ni na jednom od takmičenja koje organizuje Šahovski savez Republike Srpske.
Fide sudija Nemanja Šipka rekao je da su ove godine imali više učesnika na šampionatu u odnosu na prethodnu.
-Posebno nas raduje što je takmičenje organizovano u Višegradu. Nadam se da će uz podršku načelnika ove opštine, Višegrad biti naša stalna destinacija - istakao je Šipka.
Prvenstvo je zatvorio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji je uputio čestitke svim učesnicima turnira.
-Opština Višegrad će i u narednom periodu podržavati ovakve događaje, imajući u vidu da je šah jedan od sportova koji zaslužuje posebnu pažnju, a nastojaćemo da i sledeće godine budemo domaćini šahovskog takmičenja - poručio je Đurević.
Organizator trodnevnog Prvenstva Republike Srpske u šahu je Šahovski savez Republike Srpske, a pokrovitelj opština Višegrad.