XS
SM
MD
LG

Šatara u Gradišci odmara poslije osvojene titule prvaka Bjelorusije

Bosanskohercegovački štoper Miloš Šatara osvojio je drugu titulu sa bjeloruskim Shakhtarom iz Soligorska. Sada se već može govoriti i o dominaciji Shakhtara, jer je ovo njihova treća uzastopna titula prvaka Bjelorusije, a do nje su stigli poslije nešto "sporijeg" prvog dijela sezone.

- Tačno, druga titula za mene, treća za klub uzastopno. Ove godine se od javnosti u Bjelorusiji i nije očekivalo da osvojimo titulu i dominiramo, ali smo pokazali karakter. Poslije loše epizode u Evropi uspjeli smo da vratimo samopouzdanje i osvojimo titulu. Dosta zasluga za to ima trener iz Srbije, Milić Čurčić koji je svojim dolaskom kada smo bili četvrti na tabeli popravio stanje u ekipi i pokazao pravi put ka tituli, rekao je za naš portal Miloš Šatara.

Tri godine uzastopno Shakhtar sezonu završava kao prvi na tabeli, a kako je došlo do tog preokreta u bjeloruskom fudbalu u kojem je više od decenije dominirao BATE Borisov, Šatara kaže:

- Ono što nas razlikuje od ostalih ekipa je što klub ima dobre uslove i što je dobar dio ekipe dugo zajedno. Kvalitet je na našoj strani, imali smo dobre strance i to je napravilo razliku u odnosu na ostale.

Štoper je ove sezone odigrao 21 utakmicu za Shakhtar i zadovoljan je, mada ostaje žal zbog nastupa u Evropi gdje su ispali od Maribora u Ligi prvaka, a od Cluja u Ligi konferencije.

- Na ličnom planu sam generalno zadovoljan, ostaje žal sto nismo napravili bolji rezultat u Evropi. Mislim da smo ove godine imali dobru šansu, ali dosta povreda u ekipi je dovelo da izgubimo od Cluja i završimo takmičenje.

Sada kada je već drugu sezonu završio u Bjelorusiji pozvan je da govori o kvalitetu fudbala i lige.

- Igra se dobar fudbal. I o ve godine je bilo dosta više ekipa koje su se borile do zadnjeg kola što je ligu činilo zanimljivom i samim tim je privuklo dosta navijača na stadione.

Zatekli smo ga u Gradišci na odmoru gdje je počeo i sa treninzima da bude spreman za novu sezonu. Ugovorom je vezan za Shakhtar, a sve ponude koje dođu razmatraju se u dogovoru sa njim.

- Sada sam kući i odmaram sa porodicom. Zbog dosta veće pauze ove godine, krenuo sam sa individualnim radom i spremam se za sljedeću sezonu. Imam još godinu dana ugovora sa Shakhtarom. Bilo je nekih interesovanja, ali na tome klub radi. Do početka priprema za narednu sezonu, znaću svoj definitivni status.