XS
SM
MD
LG

Nastavlja se Božićni turnir Istočno Novo Sarajevo 2022: Večeras uzbuđenja u grupi E

Utakmicama u grupi E večeras se nastavlja Božićni turnir Istočno Novo Sarajevo 2022. Prvi takmičarski dan u 2023. godini donosi dosta uzbuđenja jer su u grupi Ugarak, Liten, FC Konjic i KMF Tango.

Ugarak sigurno spada u grupu favorita za osvajanje turnira. Nihad Ugarak se odlučio da za turnir u Istočnom Sarajevu dovede ekipu koju čine futsaleri FT Tešanj, ekipe koja je u užem krugu kandidata za ulazak u Premijer ligu naredne sezone. Iza njih je veliki broj osvojenih turnira u godini iza nas, a na nedavno završenom turniru u Derventi igrali su u finalu. Njihova prepoznatljiva igra sa golmanom-igračem u polju je za mnoge nerješiva enigma, a vidjećemo kako će se predstaviti u Istočnom Sarajevu.

Liten je također prepoznatljiva ekipa na brojnim turnirima širom Bosne i Hercegovine. Na turnir dolaze sa prvotimcima Futsal kluba Željezničar, još jedne ekipe koja pretenduje za plasman u Premijer ligu BiH. Edin Habibija, Bakir Hota, Mulaga Karić, Eldar Bašović i drugi siguno računaju da mogu što dalje na turniru.

Premijerligaš Futsal klub Konjic doći će u jednom kombinovanom sastavu na turnir. Šansu će dobiti jako kvalitetni juniori kluba koji su na dobar način otvorili juniorsku Premijer ligu BiH. Vidjećemo koliko mogu u konkurenciji iskusnijih ekipa.

KMF Tango nastupa sa igračima koji igraju i ligu. U svom domu će pokušati da se suprotstave, prije svega, Litenu i Ugarku i probaju da im pomrse račune. Milošević, Purković, Lindov, Salčin, Ligata, Paćo, Pandža, pojačani za turnir nekadašnjim igračem Tanga Dragišom Kenjićem pokušaće pronaći svoj put do osmine finala.

Na molbu predstavnika ekipe Ugarak, a u dogovoru sa Litenom i Konjicom, došlo je i do jedne rokade u terminima utakmice, pa su zamijenjena prva i peta utakmica. Tako će Liten odigrati na početku dvije zaredom, a Ugarak će igrati posljednje tri utakmice večeri.