XS
SM
MD
LG
29.01.2023 Hercegsport

Leo bolji od Gradačca

Rukometaši Leotara, iako lišeni pomoći tri standardna prvotimca,Milojevića, Ninkovića i Ratkovića ostvarili su plasman u drugo kolo Rukometnog kupa BiH nakon što su sinoću Gradačcu pobijedili domaću istoimenu ekipu rezultatom 24:18, poluvrijeme 9:12.

„Kako se obično i kaže prve utakmice su „najteže“ utakmica je tako i izgledala u prvom poluvremenu. Utakmicu smo otvorili sa par promašenih zicera i ekipa

Rukometnog kluba „Gradačac“ odmah na početku pravi razliku od 2-3 gola koju održava sve negdje do 23 minuta kada se vraćamo na jedan gol zaostaka pri rezultatu 9:8. Potom za preostalih sedam minuta povećava prednost na 12:9 pri kom se rezultatu otišlo na odmor. U drugom poluvremenu ulazimo dosta agresivnije u oba dijela terena i iz dobre odbrane prije svega pravimo seriju od 1:6 i prelazimo u prvo vođstvo na utakmici pri rezultatu 14:15.  Od toga momenta gotovo konstantno smo povećavali prednost koja je u 53. minutu iznosila 14:21. Utakmicu smo mirno priveli kraju i ostvarili smo pobjedu 18:24, tako se i plasirali u drugo pretkolo kupa Bosne i Hercegovine koje igramo 1.februara godine u Žepču, protiv Rukometnog kluba „Žepče“ koji su danas ostvarili pobjedu protiv Rukometnog kluba „Kakanj“ u Kaknju“, kažu u Rukometnom klkubu Leotar.

Najefikasniji u trebinjskoj ekipi bili su Stanković, Smailbegović i uljarević sa po pet golova.