XS
SM
MD
LG

Šest medalja za AK "San"

Na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u dvorani za starije kategorije, održanom u Sarajevu i Zenici, atletičari Atletskog kluba ''San'' iz Prnjavora, osvojili su šest medalja, od čega jednu srebrenu i pet bronzanih.

Najuspešnija takmičarka kluba na ovom takmičenju je bila Kristina Stojković sa osvojene tri medalje u kategoriji juniorki, od čega jednom srebrenom na 60 m i dvije bronzane u disciplinama bacanje kugle i skok u dalj.

"Belma Ćuran osvojila je dvije bronzane medalje u disciplinama 60 m prepone i skoku u dalj u kategoriji seniorki i naš novi član, koji je došao u prelaznom roku u novembru iz Čelinca, Milan Garić sa bronzanom medaljom u disciplini na 60 m prepone u kategoriji seniora", ističu iz kluba.

Odličan nastup je imala i mlada nada kluba Srđan Stanišić sa osvojenim četvrtim mjestima u disciplinama skok u vis i troskoku i odličnim nastupila i rezultatima u disciplinama 60 m i skok u dalj u mlađe juniorskoj konkurenciji.

Naredni nastup atletičari Atletskog kluba ''San'' imaju već naredni vikend kada su na programu Prvenstva Bosne i Hercegovine u dvorani za mlađe kategorije, koje se takođe održava u Sarajevu i Zenici.