XS
SM
MD
LG

Randori najbolja muška seniorska ekipa iz Republike Srpske na prvenstvu BiH

Džudo klub Randori napravio je još jedan zapažen rezultat na prvenstvu Bosne i Hercegovine za seniore.

Klub iz Istočnog Sarajeva je imao šest predstavnika, te osvojio četiri medalje, dvije titule prvaka i dvije viceprvaka, što im je donijelo drugo mjesto u generalnom plasmanu muških ekipa.

Zlatnom medaljom se u kategoriji do 66 kilograma okitio Lav Divljan. U kategoriji do 73 kilograma Randori je potpuno dominirao, te su Uroš Mačar i Vuk Divljan radili klupsko finale, koje je u izjednačenom duelu na kaznu dobio Uroš Mačar i okitio se titulom prvaka Bosne i Hercegovine, dok je Vuk Divljan nakon prošlogodišnjeg zlata, sada uzeo srebro.

Lazar Ždrale je u kategoriji do 81 kilograma osvojio srebro, dok je Petar Škrba izgubio meč za bronzu i završio kao peti.

- Kao i prethodnih godina Randori je na drugom mjestu iza sarajevske Bosne, koja je i sveukupni pobjednik prvenstva. Čestitamo svima. Momci Randorija su još jednom oduševili sve prisutne u svojim borbma jer smo nastupili sa četiri juniora, dva seniora i bez nekoliko standardnih prvotimaca, poručuju iz Randorija na kraju još jednog prvenstva Bosne i Hercegovine za seniore.