XS
SM
MD
LG

Drugoligaški "jug": Sezona u znaku Jahorine, Aleksandar Milović opet najbolji strijelac

Najbolji strijelci svojih ekipa, Srđan Milošević i Danilo Šijaković/ FOTO VASKE

Prva sezona Druge lige Republike Srpske grupa "jug" okončana je slavljem Jahorine. Paljani su na 14 utakmica ove sezone skupili 34 boda, najviše od svih drugoligaša u sve četiri grupe i postigli 83 pogotka.

Imali su Paljani najviše ambicije na startu sezone i na terenu ih sproveli u rezultat, te se zasluženo okitili šampionskom titulom i idu u doigravanje za apsolutnog prvaka Druge lige i povratak u prvoligaško društvo. Kapiten Miloš Košarac je još jednom bio istinski lider ove ekipe, postigao je i 21 gol, samo gol manje od najboljeg strijelca ekipe i drugog strijelca lige Nebojše Ćorovića.

Osvježenje ove sezone je KMF Tango. Iako je godinama klub iz Istočnog Sarajeva bio na marginama, Mirko Čampara je okupio nove snage, nadogradio ekipu iz prošle sezone i krenuo u oživljavanje nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine. Jedna iskusna ekipa koja sve više privlači i mlađih igrača, koji će uz to iskustvo stasati i nadaju se svi, vratiti Tango tamo gdje pripada, u vrh bh. futsala. Tango je postigao i 81 gol u sezoni, samo dva manje od Jahorine, a ono što je istinska prednost drugoligaša iz Istočnog Sarajeva je raznovrsnost u pogocima i što je apsolutno svako mogao postići gol. 

Akademac iz Trebinja je u sezonu ušao sa isto tako velikim ambicijama i željom da odmah uđe u Prvu ligu Republike Srpske, pa da onda krupnim koracima grabi ka Premijer ligi. Bilo je ipak previše računanja kod njih, Jahorina ih je dobila oba puta, dotukao ih je i Tango u Istočnom Sarajevu, pa će Trebinjci ostati i naredne sezone drugoligaši.

Glasinac na kraju završava kao četvrti. Pred početak sezone Sokočani su ušli u jedno restrukturiranje ekipe, ali njihov najveći problem je ostao, kratak igrački kadar i jako mala baza domaćih mlađih igrača. Uglavnom se sve svodilo na staru gardu, Pajevića, Čolića, Đerića, Gaševića i ostale. Za njih je bitno da su tu, da promovišu futsal, a najavljuju i neke nove planove.

Kalinovik sezonu završava na petom mjestu. Što je trebao dobiti Kalinovik je uglavnom dobio i objektivno oni su u zoni gdje je u ovom trenutku i njihovo mjesto. Nastavljaju svoju priču, stabilni su i to je za njih najbitnije. Slično se može reći i za fočanskog prvoligaša. Medicinski fakultet Foča ostvario je napredak u odnosu na prošlu, prvu, sezonu. Skupili su više bodova, omasovili tim i manje-više mogu biti zadovoljni.

Radnički iz Novog Goražda je sezonu završio na pretposljednjem mjestu, ali imaju opet najboljeg strijelca. Treći put u četiri sezone od kako se takmiče Aleksandar Milović je kralj strijelaca u svojoj grupi. Ovaj put postigao je i najviše pogodaka do sada, 28, te tako sada ima hettrik najboljih strijelaca lige, nakon sezona 2019/20 i 2020/21, a samo je u prošloj sezoni Dalibor Pudar, tada igrač Nevesinja, ponio taj epitet.

Za kraj, fenjer je pripao Ljubinju. Ekipe su pronašle rješenje kako da igraju u "Boroviku", odnosile su bodove, ali negdje to je Ljubinju i najmanje bitno. Čuveno ljubinsko gostoprimstvo, domaćinstvo u svakoj riječi i jako korektna ekipa na gostovanjima su ono što krasi ovu grupu entuzijasta iz malog hercegovačkog mjesta. Bitno je da se igra.

LISTA STRIJELACA:

28 - Aleksandar Milović (Radnički NG)
22 - Nebojša Ćorović (Jahorina)
21 - Miloš Košarac (Jahorina), Dalibor Pudar (Akademac)
20 - Danilo Šijaković (Ljubinje)
19- Branko Aleksić (Kalinovik), Marko Vuković (Medicinski fakultet Foča)
14- Dimitrije Ostojić (Medicinski fakultet Foča)
13 - Stefan Bokonjić (Medicinski fakultet Foča), Mirko Likić (Ljubinje), Predrag Šešelj (Akademac), Dejan Simović (Medicinski fakultet Foča)
12 - Srđan Milošević (Tango)
11 - Jasmin Ligata (Tango), Nedeljko Likić (Ljubinje), Sakib Ramić (Tango); Đorđe Triković (Kalinovik)
10- Nikola Rajić (Glasinac)

.....

 


Medi. fakultet 7 : 6 Radnički
Tango 8 : 5 Ljubinje
Akademac 6 : 4 Kalinovik
Glasinac 4 : 2 Jahorina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jahorina 14 11 1 2 34
2 Tango 14 10 1 3 31
3 Akademac 14 10 0 4 30
4 Glasinac 14 6 2 6 20
5 Kalinovik 14 6 1 7 19
6 Medi. fakultet 14 5 2 7 17
7 Radnički 14 3 0 11 9
8 Ljubinje 14 1 1 12 4