XS
SM
MD
LG

Drugoligaški "zapad": Najbolji futsal se igrao u Prijedoru, Savković na vrhu liste strijelaca

KMF Prijedor nastavlja borbu za Prvu ligu

KMF Prijedor osvajač je Druge lige Republike Srpske grupa "Zapad" i nakon današnjeg žrijeba poznato je da im predstoji doigravanje sa zvorničkim Jang Bojsom.

Prijedorčani su odigrali još jednu jako kvalitetnu sezonu, zadržali su kontuinet dobrih rezultata i biće u prilici da se bore za povratak u prvoligaško društvo, gdje su bili u sezoni 2020/21 kada se Prva liga igrala podijeljena na dvije grupe "istok" i "zapad". Dobro poznato lice fudbalskih terena, Marinko Rastoka, predvodio je ekipu Prijedora kroz sezonu, ujedno je i najbolji strijelac ekipe sa 18 pogodaka i jedan je od najzaslužnijih za osvajanje prvog mjesta.

Najvećeg konkurenta u borbi za prvo mjesto imali su u gradskom rivalu, Rudar Prijedor Sitiju, koji na kraju može biti zadovoljan sezonom. Jedina su ekipa koja nije doživjela poraz, imaju samo tri remija, jedan protiv Prijedora upravo, te protiv Kozare i Ljubića, oba puta 4:4. Malo je nedostajalo za lovorike, ali svakako imaju jako dobru podlogu za budućnost i imaju na čemu da grade buduće uspjehe. 

Šampion iz Laktaša se nakon nešto lošije prošle sezone vratio ponovo dobrim rezultatima. Bili su u igri za prvo mjesto gotovo do pred sami kraj sezone, ali ih je poraz u Laktašima od Prijedora 6:2 u 12. kolu udaljio od borbe za povratak u prvoligaško društvo. 

Dva prnjavorska kluba, Ljubić i Obilić, te Kozara iz Gradiške odradili su jedne lagane sezone, bez puno uzbuđenja i zauzeli su pozicije od četvrte do šeste. Kozara se može pohvaliti da ima i najboljeg strijelca lige, Vladimira Savkovića, koji je 20 puta tresao protivničku mrežu.

Na kraju tabele Dubica, koja nije ni završila sezonu. Dubičani su odustali u 11. kolu, s tim da imaju i jednu utakmicu izgubljenu službenim rezultatom i na početku sezone. Vidjećemo kakva je dalja sudbina dubičkog prvoligaša i da li ćemo ih i dalje gledati u takmičenju.

LISTA STRIJELACA:

20- Vladimir Savković (Kozara)
18- Marinko Rastoka (Prijedor), Milan Mašić (Ljubić)
16- Nedeljko Grabovac (Šampion), Predrag Pralica (Dubica)
12- Miodrag Babić (Rudar Prijedor Siti)
 9-  Jasminko Kovač (Obilić), Nemanja Marinović (Prijedor)
 8-  Pavle Paspalj (Kozara), Goran Zelenika (Šampion)

.....


Obilić 2 : 4 Ljubić
Prijedor 3 : 0 Dubica
Kozara 5 : 3 Šampion
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Prijedor 12 10 1 1 31
2 Rudar Prijedor City 12 9 3 0 30
3 Šampion 12 7 0 5 21
4 Ljubić 12 4 2 6 14
5 Kozara 12 4 1 7 13
6 Obilić 12 3 0 9 9
7 Dubica 12 1 1 10 4