XS
SM
MD
LG

Nokaut u futsal: Sjajan meč na Palama u sjeni prekida

Futsaleri Dervente plasirali su se u finale doigravanja za prvaka Druge lige Republike Srpske u futsalu. 

Izgubili su na Palama 5:4, ali s obzirom na to da je u prvom meču  bilo 4:2 za njih idu dalje. Nažalost, fenomenalan meč 37 minuta, ostaće na kraju u sjeni onoga što se dogodilo na tri minute do kraja susreta. Tada, poslije četvrtog gola Dervente, dolazi prvo do prepucavanja dijela tribine i predstavnika gostujuće ekipe Milana Miljevića, a onda futsaler domaćih, Damjan Simović, u gužvi koja je nastala na terenu ulazi sa klupe i nokautira Milana Miljevića. Gostujuća ekipa je napustila parket, zahtjevala da se isprazni tribina, a nakon što je to i učinjeno utakmica je privedena kraju.

Biće zasigurno prijava, reagovala je i policija i sigurno da će disciplinski organi imati pune ruke posla.

Da nije bilo tih neslavnih scena na samom kraju bila bi ovo utakmica gotovo za poželjeleti. Odlična posjeta za futsal utakmicu, a na terenu sijaset prilika na obje strane.

Fenomenalno veče je još jednom imao golman Jahorine, mladi Miloš Baričanin, koji je ove sezone potvrdio da izrasta u odličnog golmana. I na drugoj strani isticao se Ognjen Blagojević, sada već etablirani golman i zaista su čuvari mreže bili pokretačka snaga svojih ekipa. 

Jahorina do prvog pogotka dolazi u 7. minuti. Kapiten Miloš Košarac gađa kontra rašlje i pogađa. Brzo nakon toga već je 2:0, Košarac ovaj put asistent, a najbolji strijelac Paljana u sezoni, Nebojša Ćorović duplira prednost.

Sjevalo je na obje strane. Došla je i Derventa punog rostera na Pale i imala je šta da pokaže. Nisu došli isključivo sa namjerom da se brane, ali Jahorina je vodila glavnu riječ u prvom poluvremenu, imala više prilika, a ono što je Derventa napravila izuzetnih uglavnom je krotio Baričanin.

Ipak, u 16. minuti Derventa dolazi do prvog gola. Lijepo izigrana akcija, Marko Radoja pogađa za 2:1 i nagovještava da bi ovo mogla biti njegova veče. 

Jahorina u 17. minutu ima kazneni udarac za 3:1. Košarac je šutirao, ali Blagojević čita njegovu namjeru i brani. Što nisu uradili tada, Paljani su uradili nepunu minutu kasnije. Opet je sve uradio Košarac, asistirao za Ćorovića koji po drugi put trese mrežu Blagojevića za 3:1 i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Derventa. Jahorina, svjesna da ima vodstvo koje je aktivno i u egalu, odlučila se za nešto sigurniju varijantu, pa Derventa ima bolje prilike na startu drugog dijela, ali Baričanin je i dalje fenomenalan. Promašili su gosti i nekoliko zicera, jedan i u kontri tri na jedan, kada su u jednom napadu promašili dva zicera i stiže ih kazna. Igrala se 33. minuta utakmice kada iskusni Đorđe Jovanović dobija loptu na desnu stranu i u trku šalje loptu pod prečku u bliži ugao za 4:1 i erupciju oduševljenja na tribinama.

No, Derventa se ne predaje, uzvraća jako brzo preko Miloša Mišića. Ognjen Blagojević je pronašao rupu da probaci loptu u srce kaznenog prostora, a Mišić hladnokrvno reaguje i pogađa za 4:2. Na tačno četiri minute do kraja već je 4:3, Marko Radoja je još jednom pogodio, pa domaći odmah zovu tajmaut koji daje rezultat. Ivica Marić na prekidu pronalazi usamljednog Jovanovića na drugoj stativi, lopta nedopustivo prolazi kroz peterac i iskusni prvotimac domaćih još jednom pogađa za 5:3.

Vratili su gosti ponovo gol zaostatka trećim golom Marka Radoje na tri minute do kraja i tada nastaju opisane scene na parketu. Poslije višeminutonog prekida, pražnjenja dvorane i sticanja uslova da se utakmica nastavi, Jahorina kreće odmah sa Košarcem kao viškom i stvara šanse. Pogađaju Paljani i prečku, gosti se na čelu sa Blagojevićem dobro brane i gube utakmicu jednim golom razlike, ali prolaze dalje.

Na kraju, gorak ukus pobjede kod domaćih, kako zbog ispadanja, tako i zbog ponašanja njihovog igrača. Na svu sreću, sve se na kraju smirilo između ekipa, a ako išta vrijedi gostima, domaćini su se i izvinjavali za ono što se desilo. Ono što je za Derventu najbitnije je da idu u finale doigravanja i čekaju da vide šta će i Doboj uraditi u Premijer ligi BiH, da li im je i ovo dovoljno za ulazak u Prvu ligu ili će morati pobijediti i u finalu.

KMF JAHORINA - KMF DERVENTA 5:4 (3:1)
SPC "Peki", Pale
Gledalaca: 800
Sudije: Željko Dragojević i Nikola Tadić (oba Banja Luka)
Strijelci: 1:0 Košarac 7, 2:0 Ćorović 10, 2:1 Radoja 16, 3:1 Ćorović 18, 4:1 Jovanović 33, 4:2 Mišić 34, 4:3 Radoja 35, 5:3 Jovanović 36,5:4 Radoja 37
Žuti kartoni: Jovanović, Lukić Košarac, Ajanović (Jahorina), Brković (Derventa)
Crveni karton: Damjan Simović (Jahorina) 37

JAHORINA: Baričanin, Marić, Košarac, Ćorović, Jovanović, Lazarević, Ajanović, Simić, Lukić, Simović, Brčkalo, Trobok, Cicović, Komlenović

DERVENTA: Blagojević, Šarčević, Mišić, Brković, Pivaš, Kojić, Erić, Kulaga, Delić, Mitrović, Vajić, Radoja, Simić