XS
SM
MD
LG

U Jang Bojsu razočarani: Derventi neka je na čast ovakav postupak

Futsaleri Dervente i Jang Bojsa ovog vikenda bi trebali igrati revanš utakmicu doigravanja za apsolutnog prvaka Druge lige i ulazak u Prvu ligu Republike Srpske.

Kažemo trebali jer je Jang Bojs na adresu našeg portala poslao saopštenje u kojem ističu da je utakmica zakazana u subotu od 18 sati, kada njihovi igrači ne mogu stići na nju, a što je suprotno dogovoru kojeg su imali sa Derventom da se obje utakmice igraju u nedjelju od 21 sat.

Zvornički tim je razočaran ovakvim postupkom Dervente, te su poslali i dopis Fudbalskom savezu Republike Srpske.  Saopštenje kluba prenosimo u cijelosti:

- Poštovani ljubitelji fudbala i futsala ovom prilikom želimo da obavestimo javnost da drugu utakmicu finala baraža za popunu 1. Lige Republike Srpske koja je zakazana za 01.04. (Subota) u 18:00 h moramo odložiti jer nam devet igrača igra taj dan Fudbal (Fk Drina, Fk Budućnost i Fk Podrinje) i nismo u mogućnosti stići na utakmicu a o tome smo obavestili FSRS i čekamo odgovor. Jednostavno radi se o nefer domaćinu koji nije ispoštovao dogovor da se obe utakmice odigraju u nedelju u 21:00 h i najverovatnije žele ući u Prvu ligu svesni da naši igrači ne mogu odigrati i da će se registrovati službeni rezultat. Naš klub postoji tek dve godine i nikada nismo zakazali utakmicu kada smo domaćini, a da se nismo konsultovali sa gostom da li može stići u punom sastavu jer nama treba jak protivnik, zanimljive utakmice i pune tribine i tako smo napravili pozitivnu priču i napunili tribine u Zvorniku što mogu potvrditi sve ekipe koje su gostovale kod nas. Tako isto smo uradili i sa ekipom Kmf Derventa sa kojom smo dogovorili obe utakmice u nedelju u 21:00 h, kao što smo mi njima omogućili što može potvrditi i njihov trener i predsjednik kluba a usled nepovoljnog rezultata za njih u Zvorniku odlučili su promeniti termin i dan utakmice kako bih na jedan veoma nekorektan način došli do Prve lige. Nadali smo se jednoj dobroj utakmici u Derventi i da taj revanš odredi prvaka drugih liga i budućeg prvoligaša uz slogan NEKA FUTSAL POBJEDI .Ali kao što vidimo ima ljudi koji ne biraju sredstva da stignu do cilja i koji narušavaju ugled ovog plemenitog sporta koji smo uz dosta muke podigli na nivo najgledanijeg u našem gradu i priredili spektakl kakav se rijetko vidja i u mnogo razvijenim i većim gradovima. Ovom prilikom želim da pošaljem poruku Fudbalskom Savezu Republike Srpske i ukažem na nepravilnosti i narušavanje ugleda tog saveza a iza sebe imamo sve klubove koji su gostovali kod nas u Zvorniku i koji se mogu oglasiti i potvrditi kakvi smo mi domaćini. Mi se nadamo da će savez zauzeti stav da se termini usaglase i utakmica odigra jer je to finale baraž utakmica a Kmf Derventi neka je na čast ovakav postupak, stoji u saopštenju kojeg je na našu adresu poslao predsjednik KMF Young Boys Zvornik Đuro Josipović.