XS
SM
MD
LG

Majstorrica odlučuje Partizan ili Cedevita?

U drugoj utakmici polufinalne serije AdmiralBet ABA lige Partizan Mozzart Bet je u Ljubljani izgubio od Cedevita Olimpije sa 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:23).

Igraće se "majstorica" polufinalne serije Admiral Bet ABA lige. U drugom duelu, između Partizana Mozzart Bet i Cedevita Olimpije, domaći tim je u Ljubljani pobedio crno-bele sa 95:83 i izjednačio seriju na 1:1. Od starta utakmice, crno-beli su imali blagu prednost koju su domaći uspeli da preokrenu već u prvoj deonici. Sa zvukom sirene, Dante Egzum je trojkom sa više od pola terena pogodio za smanjenje na -3 (29:26). 

U drugoj četvrtini, Partizan Mozzart Bet ponovo vodi, ali samo za kratko jer su domaći ponovo zaigrali efikasnije i uspeli da obezbede 51:41 na polovini susreta. U drugom poluvremenu, crno-beli su pokušavali da stignu do rezultatskog priključka i preokreta, ali u tome večeras nisu uspeli. Cedevita Olimpija je došla do izjednačenja i u Beogradu će se 6. juna odlučivati o finalisti AdmiralBet ABA lige. 

Na konferenciji za medije posle utakmice trener crno-belih Željko Obradović je izjavio:

„Želim da čestitam ekipi Cedevita Olimpije na pobedi. Mislim da su igrali neuporedivo bolje od nas, sem nekih prvih 15 minuta, da su posle toga odigrali mnogo bolje na svakom planu. Na energetskom, što se tiče želje, a i što se tiče same košarke koju oni igraju. Zaista im čestitam, u jednoj prelepoj atmosferi gde su i navijači Partizana i navijači Olimpije zaista napravili nešto mnogo lepo i to treba uvek istaći, da je bila fantastična atmosfera“ , rekao je trener Obradović.

Cedevita Olimpija: Rebec 6, Ferel 21, Radović 4, Jeremić 9, Alibegović 9, Murić 10, Mulalić 6, Matković 8, Omić 10, Dragić 12

Partizan Mozzart Bet: Ledej, Panter 24, Smailagić 8, Papapetru 2, Egzum 16, Naneli 14, Lesor 11, Trifunović, Madar 8