XS
SM
MD
LG

Senić donio pobjedu Zrinjskom u Jerevanu

Ekipa Zrinjskog u Jerevanu FOTO: HSK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog, prvaci Premijer lige BiH pobijedili su Urartu u Jerevanu minimalnim rezultatom 1:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona.

 


U tvrdoj i teškoj utakmici za igranje mostarski “plemići” su došli do minimalne pobjede u 89. minutu kada je korner sa lijeve strane izveo rezervista Danijel Kožulj, a na drugoj stativi Matej Senić je šutirao glavom i pogodio mrežu Aleksandra Melihova. Nastalo je neopisivo slavlje “plemića” koji će u revanšu za sedam dana na svom stadionu “Pod Bijelim brijegom” imati priliku da izbori plasman u narednu rundu ovog takmičenja.
U prvom poluvremenu Matija Malekinušić je pogodio stativu u 36. minutu, a u drugom Zirajr Margarjan u 49. minutu je iz slobodnjaka pogodio prečku. Isti igrač je u 90+7. minutu imao šansu za izjednačenje, ali na sreću Mostaraca bio je neprecizan.

Urartu – Zrinjski    0:1 (0:0)

Urartu stadion u Jerevanu. Gledalaca: 3.500. Sudija: Filip Faruđa (Malta). Strijelac: 0:1 Senić (89). Žuti karton: Margarjan, Cimbaljuk (Urartu), Bilbija, Barišić, Stanić, Zlomislić, Senić (Zrinjski).
URARTU: Melihov, Margarjan, Pilojan, Cimbaljuk, Salu 6 (od 86. Mogilevec), Antvi *od 89. Pešuki
ć), Sabua (od 46. Sanogo, od 86. Ozbiliz), Ugočukvu, Markos Žunior, Grigorjan, Maksimenko 6 (od 46. Poljakov).
ZRINJSKI: Marić, Marin (od 90+6. Memija), Barišić, Senić, Ćorluka, Ivančić (od 80. Kožulj), Čanađija, Stanić (od 68. Zlomislić), Malekinušić (od 46. Ćuže), Bilbija, Tičinović (od 80. Sabljić).