XS
SM
MD
LG

Inova naciljala opstanak

Inova, Banja Luka

BANjALUKA - Odbojkašice Inove već deset dana pripremaju se za svoj treći nastup u Premijer ligi BiH. Svi u klubu nadaju se da će biti uspješniji nego prethodna dva.

Trener Davor Džombić uz maksimalnu podršku sportskog direktora Darija Savovića sprovodi planirano za ovaj period priprema. Sve djevojke iz prošle sezone ostale su na okupu, a Inova je jača za dvije nove igračice, korektora Katarinu Vulović i srednjeg blokera Anđelu Milović, koje su stigle iz Leotara.

- Radi se stvarno sjajno. Trenirali smo cijeli jun i pola jula zbog takmičenja mlađih kategorija. Djevojkama je trebao reset pa smo nastavili ponovo. Ujutro tri puta sedmično imamo fitnes i svako veče radimo u dvorani. Što se tiče tima, većina djevojaka poznaje se još od škole odbojke našeg kluba, dakle više od nekih deset godina su zajedno. Ekipa je rapidno napredovala u posljednje tri godine. Znate i sami da je prava rijetkost da mi nekoga dovedemo, jedino ako nam baš neko fali, a Katarina i Anđela su ta dva šarafa koja su nedostajala u našoj mašineriji. Generacijski su bliske starosjediocima u timu, tako da su se lako uklopile - rekao je Džombić.

Septembar će dati odgovor kako je obavljen pripremni proces. U planu je, do početka prvenstva, odigravanje desetak pripremnih mečeva.

- Sredinom septembra učestvovaćemo na Borčevom turniru, gdje će pored domaćina i nas nastupiti Jahorina, dobojska Sloga i Kozara. To će nam biti prva kontrola onoga šta smo uradili. Takođe odigraćemo još nekoliko mečeva sa BL Volejom i sa Borcem. Lijepo je imati jake klubove u svom gradu, da ne moramo ići negdje daleko da igramo prijateljske mečeve - istakao je Džombić.

Mladi šef struke “inovatorki” i sportski direktor Dario Savović vjeruju da opstanak neće doći u pitanje.

- Cilj nam je da se pozicioniramo u sredini tabele. Na turniru u našem gradu protiv američkih koledža pokazali smo da možemo da se nosimo i sa jačim ekipama od nas, tu su djevojke Darija i mene ubijedile da imaju kvalitet za nešto više. Željne su dokazivanja, sazrele su. I siguran sam da ćemo napraviti pravi bum u Premijer ligi. Nemamo nikakav imperativ. Uživamo u radu. Ne brinem se za njih - zaključio je Savović.

Bronzana Zara

“Inovatorka” Zara Rendić je kao kapiten predvodila juniorsku selekciju BiH do bronze na Balkanskom prvenstvu.

- Ponosni smo na Zaru. Pored nje Ana Davidović i Elena Kovačević bile su na širem spisku selekcije. Šteta što je savez odlučio da bude smanjen broj igračica, jer bi i Ana i Elena osvojile odličje - rekao je Džombić.


Igman 3 : 2 Goražde
Inova 2 : 3 Sloboda
Centar ORT 0 : 3 Gacko
Bimal-Jedinstvo 3 : 0 Mostar
BL Volley 3 : 1 Kula Gradačac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Gacko 18 18 0 54
2 Bimal-Jedinstvo 18 15 3 45
3 Igman 18 13 5 36
4 Kula Gradačac 18 10 8 30
5 Goražde 18 8 10 24
6 BL Volley 18 8 10 22
7 Sloboda 18 6 12 21
8 Centar ORT 18 6 12 20
9 Inova 18 6 12 18
10 Mostar 18 0 18 0