XS
SM
MD
LG

Regoje: Na domaćem terenu želimo prolaz

Foto/ SLAVIJA Info

Novu sezonu u Kupu Bosne i Hercegovine otvoriće Slavija i Leotar u Istočnom Sarajevu.

Sokolovi su na molbu gostiju iz Trebinja pomjerili ovu utakmicu za dan ranije, pa će tako ovo biti jedini duel koji će se igrati u utorak u najmasovnijem fudbalskom takmičenju Bosne i Hercegovine.

Slavija ovu utakmicu dočekuje nakon boda osvojenog u Gradišci protiv Kozare u Prvoj ligi Republike Srpske (0:0), a pobjeda protiv Leotara dodatno bi podigla samopouzdanje nakon starta sezone koji bodovno nije bio prema očekivanjima.

- Imamo ambiciju da prođemo. Biće teška utakmica sa Leotarom. Nemamo povrijeđenih igrača, svi smo u konkurenciji i daćemo sve od sebe na našem terenu da prođemo dalje. Znamo čime raspolaže Leotar, moramo da budemo oprezni i maksimalno fokusirani na utakmicu, rekao nam je Bojan Regoje, trener Slavije u najavi utakmice.

Strateg Sokolova je zadovoljan bodom protiv Kozare.

- Zadovoljan sam rezultatom. Što se tiče neke igre, tu se nešto nije moglo vidjeti ni sa jedne strane, iskreno, bila je voda i jako težak teren. Imali su momci, disciplinu, volju, želju. Imali smo jednu-dvije prilike da možda dođemo do gola, isto tako i Kozara, tako da je na kraju ovo realan rezultat.

Biće ovo prvi duel Slavije i Leotara poslije više od dvije godine. Na startu sezone 2021/22 ove dvije ekipe su također igrale Kup, ali tada Republike Srpske i Slavija je prošla nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Utakmica Slavija - Leotar igra se u utorak od 15.30 na SRC "Slavija".