XS
SM
MD
LG

Marinović poziva na oprez: Nema opuštanja!

Foto/ FK Borac/ Nikola Kulaga

Trener banjalučkog Borca, Vinko Marinović, najavio je na press konferenciji revanš meč polufinala Kupa BiH

Vinko Marinović je istakao kako znaju da u revanšu ne smije biti opuštanja i pored pozitivnog rezultata iz prvog meča.

- U prvoj utakmici smo ostvarili pozitivan rezultat, ali ono što sigurno moramo znati je to da ne smije doći do opuštanja. Ekipa Širokog je jako kvalitetna ekipa, naravno ovo je polufinale i oni će doći da dobrom igrom se domognu finala. Nakon ove prve utakmice oni nemaju šta da izgube. Što se nas tiče, moramo se postaviti na način kako smo se postavljali u svim dosadašnjim utakmicama. Moramo biti konkretni, čvrsti i da dobrom igrom dođemo do rezultata koji nas vodi u finale Kupa BiH, poručio je Vinko Marinović sa press konferencije, pa dodao:

- Sigurno da nepoznanica nema, igrali smo dosta utakmica. Kao što sam već rekao kvalitetni su, možda taj kvalitet ne prati bodovni saldo, ali svakako da imaju dosta dobrih igrača, pogotovo na tim bočnim pozicijama u fazi napada. Bez obzira na to, sve nam je poznato i u tu utakmicu moramo ući kao da nemam taj rezultat iz prve utakmice. Nadam se da ćemo odigrati na najbolji način i plasirati se u finale.

Pred Borcem je zgusnut raspored i teške utakmice protiv Širokog, Sarajeva za vikend, pa onda Posušja u srijedu.

- Imamo težak raspored, ali imamo i ekipu od 22 igrača. Svi koji su tu su u nekom momentu igrali, tako da nije bitno da li ćemo neke odmarati ili nećemo. Čeka nas derbi sa Sarajevom u subotu, pa vanredna srijeda (Posušje), a onda ponovo utakmica. Svakako zahtjevan raspored, ali svi su igrači u kadru i oni koji istrče na teren su sigurno najspremniji u ovom trenutku. Od njih ću naravno tražiti da daju sve od sebe u toj utakmici i odigraju to kako treba. Taj prvi rezultat u glavi zna da napravi neko opuštanje, ali se to ne smije dozvoliti. Mi imamo svoj cilj, a to je plasman u finale