XS
SM
MD
LG

Borac poražen u Mostaru

Zrinjski - Borac 1:0

Mostarski Zrinjski je sa minimalnih 1:0 savladao Borac u prvoj finalnoj utakmici Kupa BiH za sezonu 2023/2024.

Dva tima koja barem na papiru vode bitku i za naslov prvaka BiH večeras su počela međusobnu borbu i na naslov Kupa BiH, a mostarski tim je pokazao više.

Zrinjski je bolje otvorio večerašnji meč i nametnuo se od prve minute, ali je teško dolazio do šansi protiv Borca koji se branio i uglavnom nastojao održati, narodski rečeno, "nulu".

 Mulahusejnović je pravio probleme gostima, nekoliko puta je pokušavao, ali je dobro branio Milošević.

Međutim, Milošević nije imao šanse u 30. minuti, kada je Malekinušić sjajnom loptom pronašao Ćužea. Ovaj je pobjegao Jurilju i bez problema pogodio mrežu Borca, za potpuno zasluženu prednost Zrinjskog, koji je imao potpunu kontrolu utakmice.

Nisu se stvari bitnije mijenjale ni nakon gola Zrinjskog, Borac je još uvijek disciplinovano stajao iza lopte, a Banjalučani su tek u 40. minuti prvi put šutirali, no Nišić je bio neprecizan.

Milošević je održao Borac u životu na samom otvorenju drugog poluvremena, kada je sjajno odbranio pokušaje Ćužea i Mulahusejnovića, a onda je tempo polako počeo opadati i činilo se da se i Zrinjski umorio. Činilo se u jednom momentu da bi Borac mogao i preuzeti inicijativu, no to se nije desilo.

Umjesto toga, Zrinjski je ponovo uspostavio kontrolu terena do kraja utakmice, te je izveo ogroman broj prekida, koji nisu rezultirali ozbljnijim šansama, pa je rezultat ostao nepromijenjen i, s obzirom na prikazano, Borac može biti zadovoljni ishodom.

S druge strane, povrede su doživjeli Silvio Ilinković i Nemanja Bilbija, pa ne mogu u mostarskom klubu biti potpuno zadovoljni svime što se večeras dešavalo.