XS
SM
MD
LG

Tent siguran, Ub poražen

Odbojkašice TENT-a iz Obrenovca započele su takmičenje u evropskom Kupu izazivača sigurnom pobedom, dok je Ub zabeležio minimalan poraz. TENT je večeras na svom terenu nadigrao belgijski Šarloa sa maksimalnih 3:0, dok su Ubljanke u Austriji izgubile od Klagenfurta sa 3:2.

TENT – Šarloa    3:0 (25:16, 25:20, 25:22)

Nakon nešto boljeg početka gošći iz Belgije, izabranice Igora Žakića su pronašle svoju igru, što se odmah odrazilo na rezultat. Na semaforu je pisalo 11:11, kada je TENT napravio seriju od 7:2, i valjano se približio osvajanju prvog seta. Nisu se Obrenovčanke opuštale do kraja, zadržale su fokus i do kraja prepustile rivalu samo dva poena.

Gotovo ista situacija viđena je i drugom setu, samo što je ovog puta domaćin morao za nijnasu više da se potrudi. Povele su gošće sredinom perioda sa 13:12, ali je TENT odgovorio sa pet vezanih poena i stekao je lepu rezultatsku zalihu. Obrenovčanke su do kraja seta vešto sačuvale to vođstvo i ubrzo su duplirale ukupan rezultat.

 

Najteži posao je ekipa Igora Žakića imala u trećem setu. Tokom većeg dela ove deonice, prednost je bila na strani gošći iz Belgije, koje su igrale daleko bolje u odnosu na prethodna dva seta. Takva situacija na terenu viđena je sve do rezultata 19:15, u korist Belgijanki, kada je TENT serijom od 6:1, u potpunosti preokrenuo rezultat (21:20). Nije se na tome zaustavio TENT, već je do kraja bio maksimalno koncentrisan i istrajan i sa 25:22, ostvario je maksimalan trijumf.  

Igor Žakić, trener TENT-a, kaže da je njegova ekipa ispoštovala sve taktičke dogovore.

„Pobeda možda na papiru deluje lako, ali je večeras bilo dosta dugih poena kao i lepe odbojke. Ono što me raduje je to što smo taktički ispoštovali sve ono što smo se dogovorili, a iz toga je i došla pobeda. Energija sa naše strane mreže je bila dobra, a i publika je sve vreme bila uz nas i na kraju nam dala vetar u leđa da rešimo meč u našu korist. Možda je bilo lakše nego što smo misli, ali devojke u terenu znaju kako je zapravo bilo“, zaključio je Žakić.

Najefikasnija u pobedi Obrenovčanki bila je Mina Mijatović sa 15 poena, dok je Milana Rajlić osvojila 13.