XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Leotara pokazali kvalitet

VK Leotar, Trebinje

Vaterpolo klub “ Leotar “ iz Trebinja sa selekcijom 2010. godište i mlađi, osvojio je  peto mjesto na međunarodnom turniru " Borac kup 2023 ",  koji se proteklog vikenda odigrao u Banja Luci.

Pored Trebinjskog Leotara učestvovalo je još devet vaterpolo klubova: " Slovan " Ljubljana,               " Zagreb " , " Nais " Niš , " Užgorod " - Ukrajina, " Inviktum " Sarajevo , " Mladost " Bijela ,                       " Vukovar " , " Novi Beograd "  i domaćin Borac sa dva tima Borac i Borac 2.

Naši momci su na samom startu imali vrlo nezgodnog protivnika " Borac " Banja Luka, koji je nošen domaćom publikom ostvario vrlo tijesnu pobjedu protiv nase ekipe sa 10:8.

U drugoj utakmici grupne faze  Leotar je slavio nad Vukovarom 12:6, a u trećoj utakmici je uslijedio meč protiv sjajne Mladosti iz Bijele koju su bijeljani dobili sa 8:4 .

Zadnjeg dana turnira Leotar je igrao svoju poslednju utakmicu u grupi gdje je u vrlo teškoj utakmici savladan " Nais " iz Niša sa 8:6 i time je Leotar sa dvije pobjede i dva poraza u grupi zauzeo treće mjesto i pravilima turnira zakazao duel sa trecim iz grupe " B " u borbu za peto mjesto, a to je bila Ukrajinska Ekipa " Užgorod ".

Konačan plasman VI međunarodnog Borac Kup 2023.

Pobjednik - Zagreb

2 - Mladost Bijela

3 - Borac Banja Luka

4 - Slovan Ljubljana

5 - Leotar Trebinje

6 - Užgorod - Ukrajina

7 - Novi Beograd

8 - Inviktum Sarajevo

9 - Vukovar

10 - Borac 2

U meču za peto mjesto neizvjesno je bilo samo u prvoj četvrtini gdje je bilo 2:2 dok su Ukrajinci imali egal, a nakon toga su naši momci ušli u pravi ritam i otišli na 6:2 i do kraja nisu pobjedu dovodili u pitanje završivši utakmicu sa 12:5.

Ekipa Leotara je na ovom turniru učestvovala u sledećem sastavu: Vukašin Ðurić, Vasilije Ðuzelović, Aleksa Bovan, Stefan Tamindžija, Vuk Vukoje, Stefan Tasovac, Todor Šarenac, Petar Ćurić i Zarije Miladinovic (c).

Trener : Nikola Lješković

Ovim uspjehom Leotar nastavlja sa dobrim rezultatima u mlađim selekcijama.

Sada slijede pripreme za Drzavno prvenstvo gdje ćemo pokušati da ostvarimo što bolji plasman.