XS
SM
MD
LG

Šou Ognjena Markovića u sarajevskoj "Skenderiji"

Foto/KMF Radnik

U šestom kolu Premijer futsal lige BiH, U-19 uzrasta, bijeljinska ekipa KMF "Radnik MD Shop" je gostovala u sarajevskoj Skenderiji, kod ekipe GFC Sarajevo. Kao i u prethodnoj sezoni, i ovaj put je to bio derbi dvije ekipe koje pretenduju na prva dva mjesta koja vode na završnicu juniorske futsal Premijer lige.

U utakmici koja je opravdala epitet derbija koja uspješnija je bila ekipa KMF "Radnik MD Shop", te slavila rezultatom 7-5. Ova utakmica je bila svojevrstan šou jednog igrača. Iako je ekipa odigrala na visokom nivou, najbolji igrač susreta je bio Ognjen Marković, a ostaće upisano da je Ognjen na večerašnjoj utakmici bio strijelac svih sedam pogodata za bijeljinsku ekipu.

Ovom simultankom Ognjen je pokazao svoj potencijal i kvalitet, te objektivnoj sarajevskoj publici pokazao kakvog bisera ima bijeljinska ekipa. Treba napomenuti da je Ognjen i prošle sezone bio najbolji strijelac juniorske Premijer futsal lige, gdje je na dvanaest utakmica postigao trideset pogodaka. Najbolji pokazatelj za ovaj podvig je i to da trener seniorskog tima, Perica Trifković daje Ognjenu minutažu i u prvoj ekipi.

Ovom pobjedom ekipa KMF "Radnik MD Shop" je zadržala stopostotan učinak u prvenstvu i za petnaest dana u zaostaloj utakmici dočekuju ekipu KMF Jahorina Pale, te tom utakmicom završavaju jeseni dio prvenstva.


Sarajevo 3 : 5 Jahorina
KMF Tango 4 : 8 FC Sloboda - Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik - MD Shop 10 8 0 2 24
2 FC Sloboda - Kompred 10 7 1 2 22
3 Jahorina 10 6 0 4 18
4 Sarajevo 10 5 1 4 16
5 KMF Brčko Zdravlje 10 3 0 7 9
6 KMF Tango 10 0 0 10 0