XS
SM
MD
LG

KMF Jahorina uložio žalbu na suđenje Stefana Maletića: Ako se ovakve lakrdije nastave, istupamo

KMF Jahorina

KMF Jahorina je danas uložio žalbu na suđenje Stefana Maletića iz Bijeljine na njihovoj sinoćnjoj utakmici 6. kola Premijer lige BiH za juniore-grupa Sjever u Brčkom.

Jahorina je poražena 9:2, a ne kriju ogorčenje zbog onoga što im je Stefan Maletić radio. I dok za prvog sudiju utakmice Bojana Rakića imaju samo riječi hvale, uz želje da im sudi što više utakmica, na suđenje Stefana Maletića je uložena žalba Savezu odmah, te se traže rigorozne sankcije za ovog bijeljinskog sudiju, uz najavu istupanja iz lige ako se lakrdije nastave.

- Na pomenutoj utakmici sudije su bile Maletić Stefan i Rakić Bojan.Prije naših optužbi na račun sudije Maletić Stefana,moramo pohvaliti suđenje gospodina Bojana Rakića,kome želimo da na što više utakmica ,koje igra KMF Jahorina,bude djelioc pravde. Ako za gospodina Rakića možemo reći da nosi epitet djelioca pravde,za gospodina Maletića možemo reći da je na sinoćnoj utakmici bio "djelioc nepravde".Krenimo redom! Pomenuti gospodin Maletić je na sinoćnoj utakmici od samog početka krenuo sa suđenjem tendeciozno i otvoreno u korist domaćina,ne obazirući se na to da je u pitanju utakmica iz U-19 kategorije,što je veći zločin,nego da je utakmica u seniorskoj konkurenciji.U prilog ovoj konstataciji,govori činjenica da smo već poslije 10 minuta igre imali 5 akumuliranih prekršaja.Pošto bi mogli tri dana pisati o svim "navlačenjima" pomenutog sudije(svaki dodir naših igrača svirao je kao prekršaj,a protivničku grubu igru je tolerisao),osvrnućemo se na samo dvije "krimogene" situacije,koje je pomenuti gospodin dosudio,a koje su direktno uticale na rezultat utakmice. Prva situacija je iz 19-20 minuta, kada sudija Maletić svira prekršaj na otprilike 1-2 metra od kaznenog prostora (dubljom analizom bi se vidjelo da prekršaj ne postoji),a isti ga okarakteriše kao penal (kazneni udarac u okviru kaznenog prostora),što je i samoj malobrojnoj publici bilo smiješno,a nama fudbalskim radnicima žalosno. Druga sporna situacija je iz 22 minuta utakmice,kada se dešava pogibeljni start domaćeg golmana sa dvije noge na našeg igrača br.26,Delipara Borisa,koji bi se svugdje u svijetu okaraktetisao kao crveni karton, sa duževremenom zabranom igranja pomenutog golmana. Ovaj start Maletić nije svirao kao prekršaj!Na pitanje našeg igrača Marić Nikole,da li je faul ili aut,sudija mu pokazuje drugi žuti karton i isključuje ga iz igre,što dalje direktno utiče na ishod utakmice.U izveštaju utakmice,Maletić je naveo da mu je pomenuti Marić opsovao majku(što je besomučna laž),što se može čuti i vidjeti na snimku (reakcija našeg igrača je začuđujuća,nakon odluke sudije).Napominjemo da je Nikola Marić jedan od naših najboljih igrača,što Maletić primjećuje i svjesno ga isključuje iz igre.Opet napominjemo da je ovo omladinski uzrast i da ove situacije stvaraju traume kod igrača i da ih udaljavaju od ovog prelijepog sporta, između ostalog stoji u saopštenju Jahorine koje je stiglo na adresu našeg portala.

Jahorina dalje navodi kako ovo nije prvi put da Stefan Maletić, zajedno sa svojim mlađim bratom Lukom oštećuje klubove ove regije i samu Jahorinu, te da su se čak podsmjehivali otimanju na društvenim mrežama. Iz Jahorine traže rigoroznu kaznu za sudiju Maletića, te najavljuju da će ako se nešto ne promijeni i lakrdije nastave biti primorani da istupe iz takmičenje bez obzira na posljedice po klub. Kako kažu, zdravlje igrača i vaspitanje djece im je na prvom mjestu.


Sarajevo 3 : 5 Jahorina
KMF Tango 4 : 8 FC Sloboda - Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik - MD Shop 10 8 0 2 24
2 FC Sloboda - Kompred 10 7 1 2 22
3 Jahorina 10 6 0 4 18
4 Sarajevo 10 5 1 4 16
5 KMF Brčko Zdravlje 10 3 0 7 9
6 KMF Tango 10 0 0 10 0