XS
SM
MD
LG

Novi nastupi mladih olimpijaca u Gangvonu

Srđan Lalović bolje plasirani od dvojice biatlonaca

Trećeg dana Olimpijskih igara mladih na borilišta su izašli ponovo biatlonci i alpski skijaši, a najbolji rezultat ostvarila je Ina Likić

Drugo takmičenje u biatlonu na Igrama je bio sprint na 7.5 kilometara, a ponovo su se takmičili Boris Stanojević i Srđan Lalović. Bolje plasirani je bio Lalović, koji je zauzeo 71. mjesto sa vremenom 25:49.5 minuta, gotoovo pet minuta sporije od pobjednika Antonina Guya iz Francuske. Lalović je na dva stajanja promašio tri mete. Stanojević je zauzeo 80. mjesto, sa 6.11 minuta zaostatka za Francuzom, uz tri promašene mete, sve tri na drugom gađanju, a nakon što je u prvom bio besprijekoran.

Predstavnica u alpskom skijanju, Ina Likić, zauzela je 30. mjesto od 79 skijašica prijavljenih za start u veleslalomu. Tek malo više od polovine je završilo tešku stazu, a Ina je uspjela da se ubaci među prvih 30. Ona je dvije vožnje prošla sa vremenom 1:53.93 minute, 12.83 sekunde sporije od pobjednice, Giorgije Collomb iz Istalije. Srebro je uzela Shainne Zehnder iz Švicarske, a već trećeplasirana Astrid Hedin iz Švedske je kasnila više od sekunde.

Sutra će na stazu ponovo Noah Miljković u veleslalomu.