XS
SM
MD
LG

Čičin stručni ugao: Voždovački recept

Foto: fkvozdovac.rs

Svugde u svetu se treneri, pre ili kasnije, menjaju i gotovo da to više nigde nije ekskluzivna vest. Fudbalski svet se na nju već odavno navikao. 

Srpski legendarni trener, Bora Milutinović, koji je vodio pet različitih reprezentacija na pet Svetskih prvenstava je poznat i po jednoj svojoj legendarnoj izjavi:

- Gde god sam radio kao trener, bez obzira na uspeh ili neuspeh, bio sam smenjen i oteran. 

Tragom te istorijske izjave, treneri su sami formulisali i prihvatili krilaticu:

- Postoje dve vrste trenera, smenjeni i oni koji će biti smenjeni. 

Fudbalski klub Voždovac, je uoči samog početka nastavka prolećnog dela prvenstva imenovao novog trenera, Nikolu Mitića (32), umesto Marka Savića, a ta vest potvrđuje sve ispred napisano, bez obzira što je, po zvaničnoj verziji i kluba i trenera Savića, obelodanjeno da je ugovor sporazumno raskinut, što potvrđuje viteštvo obeju strana odavno zaboravljeno u svetu fudbala. 

Ako je kao bomba odjeknuo odlazak Marka Savića sa krova Tržnog centra, odjeknula je, gotovo istom detonacijom i vest da je Voždovac imenovao Nikolu Mitića, drugog po redu najmlađeg trenera u istoriji Super lige Srbije. I to nije sve. Usledio je potez za pamćenje. Odlazeći trener, Marko Savić je organizovao ručak u svom dojučerašnjem klubu za sve svoje saradnike, a samim tim i u čast svog nikad mlađeg naslednika. Taj Voždovački recept fali mnogima iz sveta fudbala. Nije ni čudno što im je teren (stadion) odvojen od zemlje, bez obzira na velike uspone i povremene blage padove kroz celokupnu dosadašnju istoriju. 

Autor: Svetozar Čiča