XS
SM
MD
LG

Košarac nemilosrdno tresao mreže: 48 golova nije malo, ali bez Prve lige ništa posebno

Kapiten paljanske Jahorine, Miloš Košarac, sa 48 pogodaka je ubjedljivo najbolji strijelac Druge lige Republike Srpske u futsalu grupa "Jug". 

Poslije godinu dana pauze, Košarac se vratio na tron kralja strijelaca, s tom razlikom da je u sezoni 2021/22 bio najbolji strijelac Prve lige.

- Uvijek može bolje što se mene tiče. Malo je optimistično reći da može bolje nakon ovoliko postignutih golova u 20 utakmica, ali ja smatram da još većim zalaganjem i treningom može i bolje. Sve u svemu zadovoljan sam, ipak nije mala stvar postići 48 golova u prventsvu od 20 utakmica. Ali, opet bez baraža i plasmana u Prvu ligu Republike Srpske to za mene ne predstavlja nešto posebno jer mi je ekipa uvijek na prvom mjestu, kaže za naš portal Miloš Košarac.

Drugoligaški "jug" ove sezone je bio nikada duži sa velikim brojem utakmica.

- Nikad duža sezona, igralo se srijeda pa vikend više puta u drugom dijelu sezone, fizički smo izgurali nekako, a rezultatski nam je izgleda više to odgovaralo. Mnogo utakmica se odigralo ove sezone, a na kraju je i bila baš zanimljiva borba za to drugo mjesto koje vodi u baraž. Nažalost po moju ekipu i mene nismo uspjeli, ali se nadamo da smo nešto izvukli iz ove sezone i da ćemo ozbiljnije shvatiti iduću sezonu.

Paljane je nešto lošiji prvi dio sezone koštao boljeg rezultata, plasmana u baraž i finalne borbe za povratak u prvoligaško društvo.

- Sasvim sigurno nas je koštao prvi dio sezone , gdje smo u veoma kratkom rosteru i igrački oslabljeni išli na par gostovanja gdje smo morali uzeti bodove kako bi se našli u baražu. Osim toga, ni igra nam nije blistala u prvom dijelu sezone, kod kuće smo prosuli pet bodova od direktnih konkurenata za plasman među prve dvije pozicije. Mogli smo i morali smo bolje , drugi dio sezone i prvenstveno utakmica u Trebinju protiv Akademca je pokazala koliko možemo kada svi krenu na gostovanje i koliko smo igrački dobri i širokog rostera. 

Ekspanzija futsala u ovoj regiji znači i sve više klubova svake godine, a s obzirom na to da nije riječ o profesionalnim futsalerima jako je teško organizovati odigravanje svih utakmica.

- Nikad duža i jača i nikad više klubova, igrali smo godinama Prvu ligu i ni u njoj nije brojalo ovoliko klubova. Iako je liga zanimljiva bila baš, mislim da se treba nešto uraditi povodom drugoligaškog juga jer ukoliko neko ne uđe u Prvu ligu sa juga, a i da uđu obje ekipe , a iduće sezone se priključuju Metohija iz Gackog i koliko sam upućen još nekoliko ekipa se spominje. onda se mora ili dijeliti taj jug ili naći neko drugo riješenje jer većina igrača ima privatnih obaveza i ne mogu da stižu odigrati toliko utakmica , a pogotovo kada se igra radnim danima.

Vjeruje Košarac da Jahorina naredne sezone može napasti povratak u Prvu ligu Republike Srpske.

- Cilj nam je da zadržimo ovu ekipu na okupu, i ukoliko je moguće da dovedemo jedno ili dva kvalitetna pojačanja, posebno na poziciji sidraša koja nam je manjkala ove sezone. Uz malo veću dozu ozbiljnosti i zalaganjem kako na utakmicama tako i na treninzima nama će sigurno biti cilj povratak u Prvu ligu, jer ja vjerujem da imamo vrlo kvalitetan roster i uz naravno trenera Sretka Vuksanovića Doktora ne sumnjam da napadamo ulazak u prvoligaško društvo.


Ljubinje 12 : 9 Jahorina
Medi. fakultet 3 : 3 Zahumlje
Akademac 5 : 1 Višegrad
Glasinac 9 : 5 Radnički
Kalinovik 2 : 2 Tango
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Akademac 20 17 0 3 51
2 Zahumlje 20 14 2 4 44
3 Kalinovik 20 13 2 5 41
4 Jahorina 20 13 1 6 40
5 Tango 20 10 1 9 31
6 Višegrad 20 9 4 7 31
7 Radnički 20 7 2 11 23
8 Rudo 20 7 0 13 21
9 Medi. fakultet 20 6 2 12 20
10 Ljubinje 20 4 0 16 12
11 Glasinac 20 3 0 17 9