XS
SM
MD
LG

Sloga poštuje Zrinjski, traži plasman na završnu utakmicu Kupa BiH

Vlado Jagoidć

Fudbaleri Sloge dočekat će Zrinjski u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine koja se igra sutra (srijeda op.a.). 

Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Dobojlija Vlado Jagodić.

- Mislim da će me svi dobronamjerno shvatiti - igrati polufinale Kupa države je privilegija, a mnogi nemaju tu šansu, čak ni u cijeloj karijeri. Mislim da sve ono što smo najavljivali u startu da ćemo se truditi da što duže trajemo u Kupu, da nam je to i dalje zvijezda vodilja. Protivnik je takav kakav jeste, o Zrinjskom je suvišno pričati mnogo. O njima govore njihovi rezultati. Osvojili su duplu krunu, jedini su pravi konkurent Borcu za titulu. U proljetnom dijelu su upisali samo jedan poraz, ali prije mjesec mi smo s njima odigrali jednu zanimljivu utakmicu, koja je bila zahtjevna i komplikovana, i u njoj smo imali periode dobre igre. Završeno je 1:1 i imaju 0:0 protiv Želje i to su za njih slabiji rezultati. Svako bi želio igrati finale, ali mi smo malo sebi iskomplikovali situaciju porazom od Igmana, gdje smo napravili mnogo tehničkih grešaka, a oni su pobjedom u Banjaluci podigli sebi samopouzdanje. 

Jagodić ističe da će biti neizvjesna utakmica i da će finalista biti odlučen tek nakon revanša u Mostaru.

- Smatram da će biti neizvjesna utakmica. Ovo je dvomeč i ništa neće biti riješeno sutra, jer revanš za 14 dana u Mostaru dati konačnog finalistu. Igraćemo na način kako igramo sve domaće utakmce, uz respekt prema svakome, pogotovo prema Zrinjskom, ali mi imamo svoj način igre, koji se pokazao kao dobar. Zdravstveni bilten je prilično dobar. Žao mi je Zorana Karaća i pitanje je kad će biti u konkurenciji. Ako protiv Zrinjskog nismo na taktičkom nivou i ako nemamo minimalan broj tehničkih grešaka, nemamo šanse da napravimo pozitivan rezultat. Na prošloj utakmici smo pokazali da možemo i taktički i odgovorno i bez mnogo taktičkih grešaka i takvom protivniku stati na crtu, suprotstaviti se i pojedinim momentima biti bolji. 

Osvrnuo se i na utakmicu 24. kola Wwin lige BiH u Konjicu gdje je Sloga od Igmana poražena rezultatom 2:0

- Ova dva dana smo se bavili našim grešakama u Konjicu i nadam se da igrači to neće ponoviti, te da ćemo se vratiti u pozitivan niz na domaćem terenu. Bio bih izuzetno sretan da napravimo pobjedu, koliko god razlike, ali pobjedu. Međutim niko ne može, pa ni Borac, koji je bio nesavladiv 30-ak utakmica, tvrditi da će pobijediti Zrinjskog. Uvažavamo ih i uvažavam kolegu Petrovića. Prethodni meč smo i jedni i drugi bili nervozni. Nadam se da će sada biti više igre, da će biti dobrih stvari i da će publika koja dođe imati šta da vidi. I nadam se da ćemo imati razloga da jedva čekamo revanš u Mostaru.