XS
SM
MD
LG

MaxBet generalni sponzor 3x3 lige u BIH

Sarajevo, 23. April 2024 - Kompanija MaxBet postala je generalni sponzor basket takmičenja koja nosi naziv „3x3 MaxBet liga".

Ovo sportsko takmičenje održava se u saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine i uz podršku FIBA, a biće organizovano u više od dvanaest gradova širom zemlje i najavljuje vrhunsku košarku i uzbudljivu atmosferu.

„Izuzetno nam je drago što kroz generalno sponzorstvo „3x3 MaxBet lige“ pomažemo i razvoj basketa u Bosni i Hercegovini. Osim što promoviše sport i zdrav način života, ovaj turnir, ujedno jača povezanost lokalne zajednice kroz zajedničku strast prema košarci. Očekujemo nezaboravno iskustvo i druženje, a svim ekipama želimo mnogo sreće“ – izjavila je Gordana ilić, iz kompanije MaxBet.

Ovo sportsko takmičenje iz godine u godinu stiče sve veću popularnost i postaje važan dio košarkaškog kalendara Bosne i Hercegovine.

„Radujemo se saradnji sa MaxBetom i vjerujemo da je ova liga samo početak i nešto što će postati tradicija organiziranog basketa u našoj zemlji“  izjavio je Dalibor Miloš, predsjednik Upravnog odbora
Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine.
Njegovo osnivanje predložio je predsjednik 3x3 komisije Bosne i Hercegovine Nikša Milunović, i najavio je da će kalendar i mjesta u kojima će biti održana takmičenja objaviti do 30. aprila.

Turniri „3x3 MaxBet lige“ predstavljaju vrhunsku priliku za ljubitelje košarke da dožive uzbuđenje igre na najvišem nivou.

Maxbet liga nephodna je kao integralno 3x3 takmičenje na teritoriji BiH i ključna je za daljnji razvoj košarke na ovim prostorima. Hvala MaxBetu i Košarkaškom Savezu na potpori, hrabrosti i ambiciji da se upuste u jedan ovako važan projekat, bez njih ne bi mogli ovo organizovati“ -  izjavio je Nikša Milunović, predsjednik 3x3 komisije KS BiH prilikom potpisivanja ugovora sa generalnim sponzorom kompanijom MaxBet.

O kompaniji MaxBet:

Kompanija MaxBet je prisutna na više od 450 lokacija u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, i Severnoj Makedoniji i zapošljava više od 2500 ljudi. Deo je Flutter International-a, međunarodne divizije Flutter Entertaimenta, najvećeg globalnog operatera za sportsko klađenje i igre na sreću.