XS
SM
MD
LG

Birač odgovorio Podrinju saopštenjem

FK Birač iz Dervente oglasio se saopštenjem, kao odgovor na jučerašnje saopštenje Podrinja koje smo također objavili na našem portalu.

Saopštenje FK Birač prenosimo u cijelosti:

- Nakon utakmice, u kojoj smo nadigrali i sigurnom i dopadljivom igrom savladali ekipu iz Tršića, pomalo nas je zateklo saopštenje iz redova gostiju, pa je red da i mi nešto napišemo i postavimo snimke sa utakmice za sve sporne situacije koje se pominju u saopštenju. (ostavićemo link saopštenja ekipe iz Tršića i krenuti redom)

https://sportdc.net/n/160060/saopstenje-podrinja-iz-trsica/f

- "Doček nije bio po protokolu"

Stvarno nam nije jasno šta su gosti htjeli da postignu ovim i kakav su doček očekivali. Kao i svaka druga ekipa i ekipa Podrinja je stigla u Derventu gdje ih je dočekala uredna gostujuća svlačionica i članovi domaće ekipe ispred svlačionice. Ne pamtimo da smo mi u Tršiću imali nešto drugačiji doček, niti kod bilo koje druge ekipe.

- "Kašnjenje sudije na utakmicu"

Mi kao klub ne možemo uticati na to kada će službena lica doći na utakmicu, niti na saobraćajne gužve, nesreće, itd...

- u saopštenju stoji kako su navijači stajali iza golmana gostiju i bacali petarde, te na taj način pokušali da poremete njegov fokus na utakmicu!

Jedina petarda koja je bačena iza golmana gostiju bila je tokom slavlja naših igrača nakon postignutog drugog pogotka, napominjemo, tokom slavlja, a ne u toku igre. Kada se slavlje smirilo, prije nastavka igre, glavni sudija je prišao do delegata i predstavnika našeg kluba i nakon kraćeg razgovora, predstavnik našeg kluba je otišao iza gola i pomjerio "navijače" od gola gostiju. (u pitanju je bio dječak). Utakmica je nastavljena bez bilo kakvih problema. (snimak drugog pogotka kao i famozna petarda će biti u objavi i jasno se može vidjeti ko se nalazi iza gostujućeg gola)

- "Svaki put kad je lopta bila u posjedu naše ekipe, ubacivane su petarde u teren i niko od službenih lica ne reaguje"

Stigli smo i do najveće laži iz saopštenja! Svi koji su bili na utakmici (osim gostiju iz Tršića) znaju da nijedna petarda nije bačena u teren u toku igre. (da je bačena na teren možda bi malo omela i naše igrače, a ne samo gostujuće). Snimak cijele utakmice je poslat u savez i to se veoma lako može dokazati.

-"Prosto je neverovatno da pomoćni sudija Oliver Pušara psuje članove porodice našem igraču Vasiću, a da ne pominjemo situacije kada taj isti sudija signalizira nepostojeće ofsajde koji su direktno ili indirektno uticali na rezultat utakmice."

Postavićemo snimak i ove situacije!

Gostujući igrači trče više od 50metara prema navedenom sudiji i, nakon rasprave sa njim, jedan igrač gostiju dolazi do delegata da prijavi kako mu je sudijao opsovao. (vjerujemo da oni njemu nisu ništa ružno rekli, samo ih on nije dočekao po protokolu; na snimku se jasno čuju prijetnje kako će polomiti koljeno našem igraču kada dođe u Tršić).

Što se tiče nepostojećih ofsajda, koji su direktno ili indirektno uticali na rezultat utakmice, postavićemo situaciju na koju su se žalili gosti (možda im se neće svidjeti kada vide da prije toga nije dosuđen faul igrača sa brojem 8 nad našim igračem), a postavićemo još jednu situaciju nepostojećeg ofsajda, samo ne znamo da li je direktno ili indirektno uticala na rezultat.

-"Želimo upoznati fudbalsku javnost kako u svlačionici gostiju nije bilo vode za tuširanje tako da se naši igrači nisu mogli istuširati posle utakmice. "

Daaa, nisu, nisu baš svi, možda neko jeste. Evo, recimo, igrač koji je ranije izašao iz igre jeste i dok je on to radio desio se kvar na ventilu, zbog čega je voda u gostujućoj svlačionici zavrnuta. Možda ste mogli pitati i da uđete u domaću svlačionicu da se istuširate, ali izgleda da vam tada to nije bilo toliko bitno, koliko je dan posle, kada se piše.

Pomenuli ste i sudiju Caku. Njega ne treba pominjati, mi smo se, u utakmici protiv vas, u Tršiću, zbog njega osjećali mnogo jadnije nego što vi izgledate u saopštenju, ali nismo pisali saopštenja.

Na kraju, ostadoše psovke i uvrede, iako su počele mnogo ranije, u Tršiću, u 11. kolu. Možda se vi ne sjećate, pa da vas napomenemo. Jedan od aktera bio je i vaš igrač sa brojem 11 (u toj utakmici nije igrao, bio je na tribini). Psovao je našim igračima i treneru iste članove porodice zbog kojih se sada vi zgrožavate. Sa njim su bila još dva navijača, ne znamo ko su i ne zanima nas.

Mi, kao KLUB, smo apsolutno protiv bilo kakvih uvreda upućenih protivnicima od strane naših igrača i navijača. Međutim, ne možemo kontrolisati šta će neko izgovoriti za vrijeme utakmice. Naveli ste kako su psovali vašem golmanu, jesu. Scena kojoj nije mjesto na terenima, pogotovo u ligama u kojima druženje treba da bude prioritet. Ali, niste naveli da je vaš golman prijetio kako će ih pobiti, niste naveli ni kako su predstavnici našeg kluba otišli do navijača i zamolili ih da to ne rade, i da je isti taj golman pred početak drugog poluvremena pozdravljen aplauzom od strane domaćih navijača (onih koji su ga vrijeđali). Dalje, kažete kako preći preko uvreda i psovki koje su vaši igrači dobili od strane navijača u Derventi, ne kažete kako se vaš igrač sa brojem 9 hvatao za polni organ i smješkao se navijačima, ni kako su ih pojedini igrači vašeg tima zvali da pređu ogradu kako bi se potukli. A kako i da kažete kada vam ne ide u prilog. Još mnogo toga niste rekli, recimo da vas glavni sudija nije oštetio niti za jedan faul. Možda i da pomenete kako nije bilo nijednog oštrog starta na cijeloj utakmici. Možda.

Još jednom, FK Birač je protiv svakog vrijeđanja protivničkih igrača i trenera i učinićemo sve da toga ne bude na našim domaćim utakmicama. Ali smo isto tako i protiv licemjerstva pojedinih klubova, koji u svakoj prilici glume žrtvu i na taj način pravdaju loše rezultate.

FUDBALSKI KLUB "BIRAČ" DERVENTA, stoji u saopštenju.

 


Ljeskovac 4 : 2 Napredak
Brezik 2 : 2 Budućnost
Mladost 5 : 2 Tabanci
Šekovići 4 : 0 Podrinje
Lokomotiva 1 : 3 Partizan
Trnovica 4 : 2 Lokanj
Janja 2009 1 : 7 Birač
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Napredak 28 21 4 3 67
2 Ljeskovac 28 20 3 5 63
3 Mladost 28 14 7 7 49
4 Partizan 28 14 3 11 45
5 Birač 28 14 2 12 44
6 Majevica 28 13 3 12 42
7 Tabanci 28 12 4 12 40
8 Lokanj 28 11 5 12 38
9 Podrinje 28 11 4 13 37
10 Šekovići 28 11 3 14 36
11 Trnovica 28 11 3 14 36
12 Lokomotiva 28 9 8 11 35
13 Budućnost 28 10 4 14 34
14 Brezik 28 10 2 16 32
15 Janja 2009 28 1 1 26 4