XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov sa drugog mjesta svjetske rang liste ide na Olimpijske igre

Foto/ IJF

Reprezentativac Srbije Nemanja Majdov osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju je napredovao pet mjesta na najnovijoj rang listi, te je sada drugoplasirani.

S te pozicije Nemanja gleda i ka Olimpijskim igrama u Parizu koje počinju za 58 dana, a danas je i zvanično potvrđeno da će Majdov predstavljati Srbiju na njima, iako se to praktično zna već neko vrijeme, samo je trebala zvanična potvrda.

Nemanja ima 5402 boda na rang listi, 238 manje od Laše Bekaurija iz Gruzije koji je ostao prvoplasirani i 192 više od Japanca Sanšira Muraa koji je ostao treći.

Na Olimpijskim igrama u Parizu će devedesetka sigurno biti paklena, kao i obično, jer od prvih 20 na rang listi 19 dolazi, ukoliko ne bude nekih povreda, a neće biti samo Gruzina Luke Maisuradzea, koji je šesti na rang listi, ali zbog Laše Bekaurija koji je prvi, a po državi može samo jedan džudista iz kategorije na Olimpijske igre onda će morati sačekati neku novu šansu.

Srbija je danas pored Majdova predstavila još pet novih članova olimpijskog tima iz džudoa, a to su Milica Nikolić (-48kg), Marica Perišić (-57kg), Milica Žabić (+78kg), Aleksandar Kukolj (-100kg) i Strahinja Bunčić (-66kg).