XS
SM
MD
LG

Tomić u SV Tasmania ostavio dubok fudbalski trag

Veljko Tomić

Mnogi fudbaleri iz Republike Srpske, ostavili su neizbrisiv trag u fudbalskim klubovima širom Evrope. Jedan od tih fudbalera je i Veljko Tomić iz Zvornika, koji je braneći boje SV Tasmanie 73 iz Berlina tresao protivničke mreže u Njemačkoj.

- Fudbalsku karijeru sam počeo u Slogi iz Tojšića. Nakon toga sam nastupao za Jedinstvo iz Kalesije, a potom Borac iz Osmaka. Godine 1987. Sam prešao u Domžale, gdje sam se zadržao dvije godine, a nastupi u tom klubu ostali su mi u dragom sjećanju. Fudbalska karijera odvela me je u Njemačku, gdje sam nekoliko sezona igrao za SV Tasmaniu 73 iz Berlina. U tom periodu klub je igrao u trećem rangu takmičenja Njemčake, čuvenoj Oberligi Berlin. Nakon svog dolaska, za veoma kratko vrijeme postao sam najbolji golgeter ekipe, a dobio sam i nadimak ‘’Balkan Maradona fon Bosnia’’. Znao sam na utakmicu da postignem po 2-3 gola, veoma sam bio golgeterski raspoložen. U sjećanju mi je ostala utakmica protiv Herte Zehlendorf koja je bila među najboljim ekipama u ligi, kada sam postigao dva gola i svojoj ekipi donio pobjedu. Nakon Njemačke, jedno vrijeme igrao sam u Velenju u Slovenije i prestao sa aktivnim igranjem – prisjeća se Tomić.

Veljko Tomić trenutno živi u Šepku, a veliki je navijač Napretka iz Donjeg Šepka.

- Veoma me raduje činjenica da je Napredak nakon prestanka svog rada ponovo obnovio rad kluba. Posebno me raduje to što je klub u svojoj prvoj sezoni osvojio prvo mjesto i titulu, i prešao u Treću ligu. Na tome se i nije zaustavio, već se nalazi pred ulaskom u Drugu ligu Republike Srpske. Za svoju podršku klubu i doprinos, dobio sam zahvalnicu od Napretka, ne propuštam ni jednu utakmicu, redovan sam navijač Napretka – dodao je Tomić.