XS
SM
MD
LG

Željko Obradović ponosan na igrače

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je posle poraza od Crvene zvezde da je zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala.

Partizan je večeras izgubio od Zvezde 89:88 u prvoj utakmici finala plej-ofa Super lige Srbije.

- Neizvesna utakmica. Imali smo priliku da stignemo do pobede nekoliko puta. Nismo uspeli u tome, čestitam Zvezdi. Kada smo ostali bez visokih igrača, morali smo da promenimo sistem igre i ja sam stvarno zadovoljan prikazanim. Očekuje nas druga utakmica i verujem druga priča - izjavio je Obradović na konferenciji.

Naveo je da je zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala večeras pošto nije mogao na sve igrače da računa.

- Ledej je bio jedini centar, a Smailagić je igrao povređen. Ono što moram da naglasim da nisam video u karijeri, kakvu torturu doživljava Kevin Panter. Njega bukvalno prebijaju iz meča u meč na parketu, neverovatno je koliko batina dobija. Nije problem ni da se naprave klipovi kao dokaz navedenog. Kada sam rekao da sam ponosan na ekipu, rekao sam to zbog činjenice da smo posle dva treninga, uspeli da promenimo sistem i da se adaptiramo. U završnici nismo imali koncentracije.

Trener Partizana se osvrnuo na finale ABA lige u kojem je Zvezda pobedila Partizan 3:0.

- Ja sam već pričao na šta je ličilo finale ABA lige, svi koji prate košarku sve im je jasno. Svi znaju o čemu pričam. Pogledajte tabelu Evrolige u prethodne dve sezone i sve će biti mnogo jasnije. Ako počnem da pričam, šta je jasno glava će vas zaboleti.

Druga utakmica je na programu u sredu od 20 časova, kada će Partizan biti domaćin u „Beogradskoj areni“.

Trofej će osvojiti ekipa koja prva dođe do dve pobede u seriji.