XS
SM
MD
LG

Sokolovi na pola puta do finala: Slavija preokretom slavila u Bileći

Foto/ Vaso Ljubenko

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva savladali su Leotara u prvoj utakmici polufinala baraža za ulazak u juniorsku Premijer ligu.

Slavija je bila bolja ekipa u ovoj utakmici. Prvi su i stvarali šanse, prečka Koprivice u 8. minuti nakon kornera glavom, sjajan pokušaj Luke Aškrabe iz voleja u 32. minuti, pa fenomenalna šansa za Mihajla Luburu u 34. minuti, kada izlazi oči u oči sa golmanom Vučkovićem, ali golman Leotara brani. 

I kako to obično biva, stiže kazna. Igrala se 42. minuta veznjaci Slavije gube loptu u sredini terena, Filip Kolak izlazi na Vlaču, zaobilazi ga i pogađa za vođstvo 1:0.

 

Nije taj pogodak pokolebao tim Dragana Bjelice. Nstavili su biti bolji rival na terenu, pa brzo stiže i izjednačenje. Igrala se 55. minuta Luka Aškraba dobija loptu na desnu stranu, unosi je u kazneni prostor  i pogađa mrežu Trebinjaca za slavlje. Samo četiri minute kasnije već je i 2:1. Pogriješili su defanzivci Leotara, a Gabrijel Čelan pogađa za 2:1 i preokret svoje ekipe.

Pokušali su Trebinjci do kraja uzvratiti, ali im je dodatni problem predstavio i drugi žuti karton za Stefana Popovića u 70. minuti, te je na kraju i ostalo 2:1 za Sokolove.

Revanš je u nedjelju u Istočnom Sarajevu.

LEOTAR - SLAVIJA 1:2 (1:0)
Gradski stadion u Bileći
Gledalaca: 50
Sudija: Bojan Mitrović (Bijeljina)
Strijelci 1:0 Kolak 42, 1:1 Aškraba 55, 1:2 Čelan 59
Žuti kartoni: Kolak (Leotar)
Crveni karton: Stefan Popović (Leotar) 70

LEOTAR: Vučković, Spaić (od 71. Lakić), Kapor, Vuković, Popović, Kolak, Milošević, Glogovac, Pandžić, Pejović, Milojević

SLAVIJA: Vlačo, Erbez, Gojković, S. Kujača, Čvoro, Vukmanović, Koprivica (od 76. Đ. Kujača), Elez, Aškraba (od 74 .Taušan), Lubura, Čelan (od 69. Maksić)

Foto/ Vaso Ljubenko