XS
SM
MD
LG

Slavija treći put uzastopno zaustavljena u finalu: Minimalac Sloge za plasman u Premijer ligu

Fudbaleri dobojske Sloge savladali su u Zvorniku Slaviju sa minimalnih 1:0 u finalu baraža za ulazak u U19 Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a heroji Dobojlija su strijelac Đorđe Nikić u devetoj minuti, te golman Dragiša Kuzmić koji je imao nekoliko fantastičnih intervencija. 

Vremenski uslovi nisu išli na ruku fudbalerima. Živa u termometru pokazivala je 35 stepeni u vrijeme početka utakmice, a hladovina nad Gradskim stadionom u Zvorniku tek je odavala privid ugodnijeg osjećaja za igru. Sloga bolje ulazi u meč, u dobroj prilici je Jakov Barbarić, hvata volej iz prve, lopta ide pored gola. Što nije uradio Barbarić jeste Đorđe Nikić tri minute kasnije i Sloga vodi sa 1:0.

Tek nakon toga uspjeva da se trgne Slavija i nakon toga je bila bolji rival na terenu. Prvu šansu ima Mihajlo Lubura, u posljednji trenutak njegov udarac je izblokiran i od svega samo korner. U 16. minuti Nemanja  Čvoro oduzima loptu na sredini terena, kreće prema naprijed i odlučuje se na šut sa tridesetak metara, lopta ide pored gola. Mogao je da povuče loptu još koji metar, ili proigra saigrače, ali od svega samo upisan još jedan pokušaj fudbalera Slavije. 

Sloga na novu šansu čeka sve do 31. minute. Nekoliko vezanih grešaka Slavijine defanzive, lopta dolazi do Đorđa Nikića koji je u sjajnoj šansi, ali Vladimir Vlačo izvrsnom paradom čuva svoj gol. Uzvraća četiri mintue kasnije Slavija. Mihajlo Lubura u odličnoj šansi, prečka je saveznik Dobojlija. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, pa Sloga na poluvrijeme nosi gol prednosti, 1:0. 

Drugo poluvrijeme počinje dobrom šansom za Slaviju. Lijepa kombinacija nakon slobodnog udarca, budan je Dragiša Kuzmić na golu Dobojlija. Na drugoj strani pokušaj glavom Barbarića, daleko od gola. Slično je bilo i u 60. minuti pred golom Sloge. Luka Aškraba je ostao zaboravljen na drugoj stativi, slabo šutira glavom. Kolosalnu priliku za izjednačenje Slavija ima dvije minute kasnije. Jako lijep napad, Dobojlije traže ofsajd, sudija Mitrović ga ne signalizira, Lubura šutira, Dragiša Kuzmić brani, lopta se odbija na nogu Vasiliju Elezu koji je u još boljoj poziciji, ali Dragiša Kuzmić još jednom fenomenalnom intervencijom izrasta u junaka utakmice.

Imaju razloga za zadovoljstvo

U 70. minuti Slavija ima novu šansu, ovaj put nakon prekida i slobodnog udarca Čvora. Odlično je ubacio, a lopta nakon gužve u kaznenom prostoru ide pored gola. Ačkar tri minute kasnije prekida nalet Slavije svojim šutem sa distance, Vlačo bez problema brani. U 78. minuti umalo Slavija da ima veliku šansu, ali je Bojan Mitrović iz Bijeljine, koji je ovaj put bio prvi pomoćni sudija, iz samo njemu znanih razloga podigao ofsajd zastavicu što je izazvalo velike proteste "bijelih". Nije Mitrović bio strpljiv i sačekao razvoj napada i momentalno je digao zastavicu. Na drugoj strani Ačkar je u još jednoj šansi, sa vrha kaznenog prostora neprecizno šutira. Nekoliko minuta kasnije ponovo su svi skočili iz Slavije tražeći penal kada je Gabrijel Čelan izmakao loptu defanzivcu Sloge, koji ga obara, no Stefan Maletić iz Bijeljine umjesto "kreča" odlučuje da pokaže faul u napadu. 

U sudijskoj nadoknadi vremena "prečka" je još jednom saveznik Dobojlija. Nemanja Čvoro je još jednom probao iz slobodnog udarca, sve uradio kako treba, ali je prečka po drugi put spasila Dobojlije primljenog pogotka.

Do kraja utakmice bilježimo još samo jednu gužvu na centru igrališta nervoznih igrača, čemu su doprinjeli i arbitri ove utakmice na čelu sa Stefanom Maletićem, tako da je ostalo 1:0 za Slogu koja se vraća u U19 Premijer ligu Bosne i Hercegovine, te po drugi put u posljednje tri godine dobija Slaviju u finalu, dok Slavija gubi i treće uzastopno finale baraža za povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

SLOGA (D)- SLAVIJA 1:0 (1:0)
Gradski stadion u Zvorniku
Gledalaca: 100
Sudija: Stefan Maletić (Bijeljina)
Strijelci: 1:0 Nikić 9
Žuti kartoni: Savić, Ačkar , Nikić, Žilić(Sloga), Čelan, Lubura, Bjelica (trener), S. Kujača, Čvoro (Slavija)

SLOGA: Kuzmić, Jozinović, Handžić, Delić (od 62. Kurdić), Hasić, Barbarić, Savić (od 90. Bešić), Ačkar, Nikić, Lazarević, Tatić

SLAVIJA: Vlačo, Taušan, Gojković, S. Kujača, Čvoro, Vukmanović, Maksić (od 62. Đ. Kujača), Elez (od 74. Radulović), Aškraba, Lubura (od 62. Erbez), Čelan (od 83. Županc)


 

Žaliće za promašajima