XS
SM
MD
LG

A da, možda su trebali slaviti uz pjesme pjevača iz komšiluka?

Od starta Olimpijskih igara u Parizu, tužno je bilo čitati tekstove o nastupima sportista Srbije u medijima zemalja u okruženju. Nije bilo dana da nisu likovali zbog poraza srpskih sportista ( a bilo ih je) do praćenja kako su se ponašali nakon utakmica ili kako su slavili osvajanje medalja.

Smetao im je Novak Đoković, sa  - Veseli se srpski rode, pa sada im smeta i radost košarkaša Srbije. Kako kažu slavili su sa nacionalističkom pjesmom Baje Malog Knindže – Kad sam bio mali!

Urednici pojedinih medija bi valjda željeli da budu i muzički urednici košarkašima Srbije. Pitamo se da li su  igrači Orlova na bilo koji način povrijedili bilo čija nacionalna osjećanja?  Da li su nekoga uvrijedili? Jesu, neke koji bi voljeli da su oni, Orlovi, bili miljama daleko od medalje ili da se nisu ni plasirali na Olimpijadu!

Naravno da nisu nikoga povrijedili. Samo su se radovali svom dobrom rezultatu, pa su eto zamislite pjevali – Kad sam bio mali!!!

Naravno, možda bi ovi novinari – muzički urednici bavili se nekim drugim stvarima sa velikih takmičenja, ali na njihovu žalost i žalost njihovih čitalaca nemaju čime. Zato moraju da vire u tuđe dvorište.

Pa dobro, neka gledaju! Neka i pišu kako su Jokić, Bogdanović Micić... radovali se uz Baju...

Ima i nas koji nismo ljubitelji takve muzike, ali uz Betovena, Mocarta, 50 centi, Šekiru, Džej Lopez i slične se ipak ne može slaviti.

A da, možda su trebali slaviti uz pjesme pjevača iz komšiluka?