XS
SM
MD
LG

Slavija krenula sa pripremama za novu sezonu

Sokolovi počeli sa radom

Košarkaši Slavije iz Istočnog Sarajeva počeli su večeras sa pripremama za novu sezonu.

Prvom treningu opravdano su odsustvovala četvorica košarkaša, Kevin Kangu dolazi iz SAD za koji dan, Vuk Bojanić je virozan, Kristijan Krunić je imao manji operativni zahvat, a naknadno će se ekipi priključit i Filip Njegovanović, kao i još jedan momak iz omladinskog pogona koji je također "pokupio virus". 

Prvom treningu Slavije prisustvovali su ostali prvotimci Sokolova, računajući i dvojicu mlađih iz omladinskog pogona, Mihaila Pejovića, 2007. godište, te Aleksa Koprivica 2008. godište, o kojima je trener Srđan Stanić imao riječi hvale.

- Prethodnih mjesec i po sam ja trenirao sa njima i mogu odmah da kažem da oni zaslužuju da budu ovdje. Niko im ništa nije poklonio, već su svojim radom i odnosom prema treningu to zaslužili. Treba biti iskren, oni trenutno nemaju kvalitet za ono što nama treba, ali su jako talentovani i sa talentom i radom će kroz koju godinu i doći do tog kvaliteta. Na njima je sada da rade, da ne budu fascinirani što su prvotimci, ali isto tako i da ne budu bezobrazni. Stariji igrači su tu da im pomognu, ali ne tako što će ih pustiti da postignu koševe na treningu, već kroz savjete, rekao je Srđan Stanić na prvom okupljanju tima.

On očekuje veliki rad i zalaganje svih košarkaša. 

- Prošla sezona je bila loša, strijepili smo do posljednjeg kola i to ne smije da nam se ponovi. Isto tako, igrači trebaju da budu svjesni da jedna dobra, a pogotovo loša sezona ništa ne znače. Neko ko je igrao plej-of, može da se bori za opstanak, pa i da ispadne, neko ko je strijepio za opstanak, može da se bori za plej-of. Bitan je kontinuitet dobrog i predanog rada. Od igrača samo tražim disciplinu i rad. Radićemo dosta više nego prošle sezone. Svjesni su i oni da to tako mora. Svjestan sam i ja da smo na glasu da se kod nas možda i previše trenira, da smo zbog toga i ostali bez nekih igrača kojima se to nije svidjelo. Ono što igrači trebaju da znaju, a to sam im i rekao je da njima ništa nije poklonjeno ili da su po kazni ovdje u Slaviji. Oni su ovdje jer su izabrani da trebaju biti tu, i oni koji su ostali i ovi koji su došli. Ja sam jako sretan što imam ovu ekipu na okupu i što ću raditi sa njima.

Slavija će kombinovati rad u dvije dvorane SRC "Slavija", teretani i na tartan stazi, a u planu je odigravanje do pet pripremnih utakmica. 

U narednim danima igrački kadar će se kompletirati, a plan je i da se dovede još jedno pojačanje. 


Slavija : Jahorina
Široki : Borac Wwin
Bosna Meridianbet : Promo
Orlovik : Leotar
Sloboda : Spars
Posušje : Mladost
Mostar : Goražde
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Slavija 0 0 0 0
2 Široki 0 0 0 0
3 Bosna Meridianbet 0 0 0 0
4 Orlovik 0 0 0 0
5 Sloboda 0 0 0 0
6 Posušje 0 0 0 0
7 Mostar 0 0 0 0
8 Goražde 0 0 0 0
9 Mladost 0 0 0 0
10 Spars 0 0 0 0
11 Leotar 0 0 0 0
12 Promo 0 0 0 0
13 Borac Wwin 0 0 0 0
14 Jahorina 0 0 0 0